Ορίστηκαν οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

“Αυτοί είναι οι νέοι μας αντιπεριφερειάρχες. Προσθέτουν τις δυνάμεις τους μαζί με όλους τους προηγούμενους και η ομάδα που μοιράζεται το ίδιο όραμα για τη Στερεά Ελλάδα μεγαλώνει, ενωμένη και ισχυρή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Αποστολόπουλο, τον Δημήτρη Αργύρη, τον Γιάννη Κοντζιά, τον Κώστα Μπακομήτρο, τον Γιάννη Ταγκαλέγκα και τον Θέμη Χειμάρα, που έβαλαν και τη δική τους υπογραφή στις αλλαγές που κάνουμε στην Περιφέρειά μας. Τα πρόσωπα ανανεώνονται, αλλά ο στόχος όλων μας παραμένει ίδιος. Στερεά Ελλάδα, περιφέρεια πρότυπο για τη χώρα και την Ευρώπη.”

Η επίσημη ανακοίνωση στο site της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει ως εξής:

Τους νέους Αντιπεριφερειάρχες όρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, υλοποιώντας για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή του για την ανανέωση των προσώπων στη διοίκηση της Περιφέρειας και την αξιοποίηση όλων των στελεχών της.

Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες είναι:

 1. Γιώργος Αναστασίου για τις αρμοδιότητες των τομέων Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος,
 2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης για τις αρμοδιότητες των τομέων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής,
 3. Ηλίας Μπουρμάς για τις αρμοδιότητες των τομέων Τουρισμού και Αθλητισμού,
 4. Ιωάννης Περγαντάς για τις αρμοδιότητες του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
 5. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας για τις αρμοδιότητες των τομέων Πολιτισμού και Παιδείας,
 6. Αθανάσιος Καρακάντζας για τις αρμοδιότητες των τομέων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας,
 7. Δημήτριος Κυρίτσης για τις αρμοδιότητες των τομέων της Ανάπτυξης και Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΝ.ΔΙΑ.

Ταυτόχρονα, όρισε και τους παρακάτω Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους:

 1. Θεμιστοκλή Χειμάρα για τις αρμοδιότητες Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας (Εμπόριο-Απασχόληση-Επενδύσεις), Περιφερειακού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,
 2. Ιωάννη Ταγκαλέγκα για τις αρμοδιότητες του Περιβάλλοντος σε σχέση με τη διαχείριση του Ασωπού,
 3. Δημήτριο Αργύρη για τις αρμοδιότητες του τομέα Υγείας,
 4. Δημήτριο Βουρδάνο για τις αρμοδιότητες των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων και του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας, που αφορούν ζητήματα σχετικά με την κυκλοφορία δημόσιας χρήσης επιβατικών οχημάτων,
 5. Ευστάθιο Κάππο για τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.  

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους Αντιπεριφερειάρχες, αλλά και την παράδοση από τους απερχόμενους, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Την ομάδα που κερδίζει, την ενισχύεις, την ανανεώνεις και την διευρύνεις. Την ομάδα των αντιπεριφερειαρχών μας, την δυναμώνουμε. Η πολιτική μας στην ανανέωση των προσώπων που έχουν κοινό όραμα, ίδιες αξίες και στόχους, συνεχίζεται με την τοποθέτηση των νέων αντιπεριφερειαρχών. Μίλησα για την ενίσχυση της ομάδας, διότι μαζί με όλους τους προηγούμενους, γινόμαστε περισσότεροι και δημιουργούμε ένα μεγαλύτερο μέτωπο έναντι όλων των προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την επίτευξη των στόχων μας και σε αυτή τη διαδρομή πηγαίνουμε ενωμένοι με τους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια όνειρα για τον τόπο μας. Ο Κώστας Αποστολόπουλος, ο Δημήτρης Αργύρης, ο Γιάννης Κοντζιάς, ο Κώστας Μπακομήτρος ο Γιάννης Ταγκαλέγκας και ο Θέμης Χειμάρας είναι οι άνθρωποι που ήδη έβαλαν την υπογραφή τους στις μεγάλες αλλαγές που κάνουμε και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Εύχομαι στους νέους αντιπεριφερειάρχες να έχουν αντοχή για να σηκώσουν το βάρος όλων όσων πρέπει να γίνουν ώστε η Στερεά Ελλάδα να γίνει Περιφέρεια πρότυπο για τη χώρα και την Ευρώπη».