Οργή Μητρόπουλου κατά Τσίπρα

4.12.2015

Για «μαφία και αριστερή αλητεία» έκανε λόγο σε γραπτή του δήλωση ο Αλέξης Μητρόπουλος, μετά τη δίωξη σε βάρος του για δύο κακουργήματα.

Παράλληλα, τονίζει πως πρόκειται για επιχείρηση πολιτικής του εξόντωσης και σπίλωσης, καταγγέλλοντας πως σε αυτή μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών.

Μάλιστα, σημειώνει πως έχει ενημερώσει μέχρι και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ενώ ζητά την προστασία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και καθιστά υπεύθυνο σε αυτές την πράξης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα) η αναίρεση του Δημοσίου και η δική μου κατά της υπ’αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλλει η Δ’ ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπικά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 («νόμος Αλογοσκούφη») και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με το υπ’αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.

Εξάλλου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β’ Τμήμα), μετά από ερώτημα της κας Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην Γενικής Γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί.

Υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και προδοσία των οραμάτων του λαού μας δικαιολογώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας δεν θα ανεχθώ, έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνω.

Δηλώνω πως θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα.

Για το σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης και σπίλωσής μου, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών, έχω ενημερώσει σχετικά τον Μακαριότατο Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.

Καλώ τους κ.κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Νίκο Παρασκευόπουλο και Υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ.Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσουν στη δημοσιότητα τον χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος μου.

Καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προεχόντος ως νομικό και άνθρωπο, να με προστατεύσει.

Καθιστώ τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου.

Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα

Αιτία της οργισμένης αντίδρασης του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αλέξη Μητρόπουλου, κατά του Πρωθυπουργού και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο γεγονός στα δύο κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα με την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη έπεσε η αυλαία της υπόθεσης φοροδιαφυγής που όπως όλα δείχνουν ήταν η αιτία να μείνει εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Μητρόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή μετά τη μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά από τις προσφυγές του Αλ. Μητρόπουλου.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια όταν δυο δικηγόροι κατήγγειλαν ότι ο Αλ. Μητρόπουλος δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για υπόθεση την οποία χειρίζονταν μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο της βουλής.

Ο Αλ. Μητρόπουλος πάντως έχει πολλές φορές διαφωνήσει με τα όσα καταγγέλλονται τόσο στο ΣΔΟΕ αλλά και προσφεύγοντας στα διοικητικά δικαστήρια.

Το ποσό που φαίνεται ότι απεκρύβη ήταν 400.000 ευρώ περίπου, το οποίο όμως με τις προσαυξήσεις και τους φόρους αγγίζει τις 900.000 ευρώ.