Οργανωμένο το έγκλημα στη Χαλκιδική και η αρπαγή του Φοίβου από τον συζυγοκτόνο πατέρα του

26.1.2016

Σε οργανωμένο έγκλημα καταλήγουν τα συμπεράσματα της ΕΛΑΣ, σχετικά με τη δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη από το σύζυγο της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ερευνούν οι αρχές, το φονικό αποδίδεται σε οργανωμένο σχέδιο, όπως και η αρπαγή του μικρού Φοίβου από τον συζυγοκτόνο πατέρα του.

Αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δηλώνουν ότι «ο Λέσι είχε στην κατοχή του περίπου 3.500 ευρώ τη στιγμή της σύλληψης. Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις… σχεδιάσει κάτι».

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εκτιμούν πως δεν ήταν έγκλημα της στιγμής η δολοφονία της  Λέλας Μαυρομάτη, όπως υποστηρίζει ο Κλοντ Τζέιμς Λέσι, αλλά ο ίδιος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του.

Στο σακίδιο πλάτης που μετέφερε, βρέθηκαν και κάποια τρόφιμα, ένα ακόμα στοιχείο του εγκληματικού σχεδίου, το οποίο αν συνδυαστεί και με την αρπαγή του 4χρονου γιου του, οδηγεί την ΕΛΑΣ στο συμπέρασμα της προσχεδιασμένης δολοφονίας αλλά και στην πρόθεση του δράστη να διαφύγει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το σχέδιό του Λέσι δεν ολοκληρώθηκε, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ένας φίλος του στην Αλβανία, τον οποίο ειδοποίησε για να του στείλει  μέσο προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλον πελάτη και δεν μπορούσε να τον μεταφέρει.
Όπως διαπιστώνεται από το αποτέλεσμα και τη δική του κατάθεση, οι αστυνομικοί παράλληλα κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκλείσουν τη διαφυγή του από το Νομό Χαλκιδικής.

Ο συζυγοκτόνος κρατείται μόνος του σε ένα κελί μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή και όπως  επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έρχονται σε επαφή μαζί του, ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει κάτι, ούτε θέλησε να επικοινωνήσει με τους γονείς του στην Αλβανία, όπως συμβαίνει το ίδιο και από την πλευρά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόν που φαίνεται να «ψέλλισε» χθες στην αστυνομία είναι πως «Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι’ αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στη διαφυγή».

Το μόνο που φαίνεται να ξεστόμισε χθες όταν ρωτήθηκε για τον Φοίβο ήταν: «Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι’ αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στη διαφυγή».

 

.