Οργισμένη η αντίδραση του Γ. Γιασημάκη για το κλείσιμο του Τ.Α. Ωρωπού στον Κάλαμο

Οργή και αγανάκτηση στους πολίτες του Δήμου Ωρωπού προκαλεί ο σχεδιασμός και η μεθόδευση να κλείσει και το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, που βρίσκεται στον Κάλαμο, στο πλαίσιο των περικοπών του κράτους, όταν ήδη υπάρχει έλλειψη αστυνομικής δύναμης για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στο Δήμο Ωρωπού.

Ο Ωρωπός είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Αττικής και σήμερα έχει απογυμνωθεί, πλήρως, από Αστυνομικά Τμήματα. Ήδη έχουν κλείσει τα Α.Τ. Καπανδριτίου και Καλάμου και τώρα φεύγει  και το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού στον Κάλαμο, σε μια περίοδο όπου η παραβατική συμπεριφορά και η εγκληματικότητα  έχουν αυξηθεί επικίνδυνα στην περιοχή. Οι πολίτες ανησυχούν κινδυνεύουν και αισθάνονται ανασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Οι κακοποιοί κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα μέσα στα χωριά και τους οικισμούς και λεηλατούν σπίτια και καταστήματα.

Αντί, λοιπόν, η πολιτεία να ενισχύσει μα ανθρώπινο δυναμικό και να προστατεύσει την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών,  αποφασίζει να κλείσει τα ελάχιστα εναπομείναντα Αστυνομικά Τμήματα. Αφήνει βορά τους πολίτες στα κακοποιά στοιχεία. Είναι αδιανόητο μια περιοχή με βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη, φυλακές και Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων   να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μάχη του Γ. Γιασημάκη να μη κλείσει το Τ.Α. Ωρωπού στον Κάλαμο-Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Δημάρχου Ωρωπού κ. Γιώργου Γιασημάκη στην πληροφορία της μεθόδευσης να κλείσει και το Αστυνομικό Τμήμα Καλάμου κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη επιλογή».

Με ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο κ. Γιασημάκης αναφέρει:

«Με λύπη και με οργή πληροφορηθήκαμε σήμερα πως μεθοδεύεται το κλείσιμο του Τμήματος Ασφαλείας του Καλάμου και η μεταφορά του στον Ωρωπό. Μια είδηση που πραγματικά γεννά τεράστια ερωτηματικά και δημιουργεί τεράστιες ανησυχίες για το που πάει πραγματικά η Ασφάλεια στην περιοχή μας, αν συμβεί κάτι τέτοιο».

Μάλιστα τονίζει ότι «Είναι ένα τεράστιο ολίσθημα που έρχεται να ολοκληρώσει το “έγκλημα” του 2017 με το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων Καπανδριτίου και Καλάμου.

Σε μια τεράστια περιοχή, που κατ’ επανάληψη γίνεται “θύμα” παράνομων και παραβατικών συμπεριφορών, σε έναν αχανή Δήμο με πολλούς και διάσπαρτους οικισμούς, αλλά και χωριά, δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνεται η αστυνομική προστασία των πολιτών και να δημιουργούνται συνθήκες αγωνίας στους κατοίκους που βλέπουν πως παραμένουν απροστάτευτοι και γίνονται εύκολη λεία του κάθε λογής κακοποιού.

Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της όποιας εξοικονόμησης πόρων ή όποιας άλλης σκοπιμότητας να υποβαθμίζεται ο τόπος μας. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιου».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού καταλήγει λέγοντας ότι «Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε όποιον προετοιμάζει τέτοιου είδους κινήσεις πως θα μας βρει απέναντί του ενωμένους και αποφασισμένους.

Ζητάμε επίσης την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Καπανδριτίου άμεσα και χωρίς χρονοτριβή.

Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη επιλογή και δεν κάνουμε σε αυτή μας την θέση ούτε βήμα πίσω».