Ορεινή Αχαΐα: Το παραδεισένιο μέρος που μοιάζει ουτοπικό

Η φύση σε όλο της το μεγαλείο

Στην ορεινή Αχαΐα υπάρχει ένα παραδεισένιο μέρος που μοιάζει ουτοπικό. Με τη φύσε σε αυτό να συναντάται σε όλο της το μεγαλείο, το Πλανητέρο θα συμπεριληφθεί σίγουρα ανάμεσα στα αγαπημένα σας μέρη στα οποία θα επιστρέφετε κάθε φορά που θα θέλετε να απομακρυνθείτε από τη βουή και το άγχος που προκαλούν οι ρυθμοί της πόλης, για να αφεθείτε στη μαγεία και την ηρεμία που προκαλεί η φύση.

Ο ονειρικός αυτός τόπος εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, αν όχι το ομορφότερο, μέρος που συναντά κανείς στην ορεινή Αχαΐα. Ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό που μοιάζει με ψεύτικο και συναρπάζει τους πάντες με το ασυναγώνιστο φυσικό κάλλος που το χαρακτηρίζει.

Σε απόσταση 25 λχμ. από το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό του νομού, το Πλανητέρο προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις σε όσους το επισκεφτούν. Το τοπίο μοιάζει ουτοπικό, με τα αμέτρητα πλατάνια να απλώνονται σε μια μεγάλη έκταση και τα γάργαρα νερά του Αροάνιου ποταμού να «ντύνουν» μουσικά το όλο σκηνικό.

Πρωταγωνιστής στο Πλανητέρο τα υπεραιωνόβια πλατάνια

Η περιοχή με τα αμέτρητα υπεραιωνόβια πλατάνια, σε κάποια από αυτά η διάμετρός τους αγγίζει ακόμη και τα τέσσερα μέτρα, και τα τρεχούμενα νερά του ποταμού -σε αρκετά σημεία αναβλύζουν μέσα από τα βράχια- αποτελεί πραγματική εμπειρία ζωής για τους λάτρεις της φύσης. Χαρακτηριστικά στοιχεία που έχουν αναδείξει το Πλανητέρο σε έναν από τους εξαιρετικούς προορισμούς φυσικού πλούτου, σε όλη την Πελοπόννησο.

Πάνω από το πλατανόδασος βρίσκεται το ομώνυμο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, ενώ γύρω από τις πηγές ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευματίσει στις παραδοσιακές ταβέρνες που φημίζονται για τις πέστροφές τους. Στα πιο σημαντικά σημεία της περιοχής και ο παραδοσιακός νερόμυλος, ο οποίος, ανακαινισμένος πια, λειτουργεί ακόμη και σήμερα.

Οι λάτρεις της ορειβασίας αξίζει να γνωρίζετε ότι από εδώ ξεκινούν διάφορα μονοπάτια μέσα στην καταπληκτική φύση της περιοχής, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Πλανητέρου έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura 2000.

newsbeast.gr