Ορισμός έκπληξη στο Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. Νέα Πρόεδρος η κα Μαρία Βασιλάκου

Ορισμός έκπληξη στη θέση του νέου Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού που  αφήνει πολλά ερωτηματικά στη παράταξη της νέας Δημοτικής Αρχής.

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης όρισε νέα Πρόεδρο του Δ..Λ.Τ.Σ.Ω. την Δημοτική Σύμβουλο από τη Δ.Ε. Πολύδενδρίου κα Μαρία Βασιλάκου, ενώ η Αντιπολίτευση όρισε ως Αντιπρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβολο της Δ.Ε. Καλάμου κ. Παναγιώτη Πέππα

Η κα Βασιλάκου, συμπαθέστατη καθόλα και νέα στα Δημοτικά πράγματα, καλείται να υπηρετήσει στο πιο δύσκολο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ωρωπού. Στο «αμαρτωλό και πολύπαθο» Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. όπως κατά κόρον έλεγε ως Αντιπολίτευση ο κ. Γιασημάκης για το οποίο ακόμα υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες από το μακρύ αλλά και πρόσφατο παρελθόν.

Η νέα Πρόεδρος, ιδιωτική υπάλληλος στο επάγγελμα,  καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, σε ένα θεσμό που τα προηγούμενα πέντε χρόνια αποτέλεσε το μήλο της έριδος και αντιπαράθεσης μεταξύ της προηγούμενης και της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ένα προβληματικό Νομικό Πρόσωπο με αβέβαιο παρόν και ακόμα πιο αβέβαιο μέλλον. Είναι όμως νέα και επιθυμεί να προσφέρει στο Τόπο της από το πόστο που ορίστηκε να τον υπηρετήσει με όλες της τις δυνάμεις.

Αρχικά την Προεδρεία του  Δ.Λ.Τ.Σ.Ω είχε αναλάβει ο νέος Δήμαρχος κ. Γ. Γιασημάκης αλλά αποδείχτηκε ότι, ούτε δύο μήνες, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη θέση αυτή Την ξεφορτώθηκε στην πρώτη ευκαιρία.

Είναι απορίας άξιον όμως γιατί την θέση αυτή δεν την έδωσε στον επί σειρά ετών συνεργάτη του κ. Ανδρέα Μπαλόκα ο οποίος την προηγούμενη πενταετία ήταν ο Ειδικός Αγορητής σε όλα τα θέματα του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. από την πλευρά της τότε Δημοτικής παράταξης του κ. Γιασημάκη. Ένας άνθρωπος βαθύς γνώστης των προβλημάτων του Νομικού Προσώπου ο οποίος γνώρισε πρόσωπα και πράγματα και θα μπορούσε να το λειτουργήσει με σχετική ευχέρεια. Δεν του προτάθηκε ή δεν ήθελε ο κ. Μπαλόκας να μπλέξει με περίεργες, πιθανόν, εξελίξεις στο Δ.Λ.Τ.Σ.Ω.  ‘Όπως και ότι πολλοί άλλοι ΑΚΌΜΗ Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν τη θέση αυτή

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν  ότι ο κ. Γιασημάκης προόριζε την κα Βασιλάκου  για την θέση της Αντιπροέδρου της ΚΕΔΩ, κάτι που η ίδια το θεωρούσε βέβαιον. Τελικά δεν «έκατσε» η ΚΕΔΩ και «έκατσε» η Προεδρεία του Λιμενικού Ταμείου.

Όπως, επίσης, ότι από τη Δημοτική παράταξη του κ. Γιασημάκη γίνονταν λόγος για κλείσιμο του «αμαρτωλού» Λιμενικού Ταμείου το οποίο, ουδέποτε, λειτούργησε σωστά και να ξανανοίξει  μελλοντικά αφού εκκαθαριστεί με άλλο καθεστώς.

Σε κάθε περίπτωση η ανάληψη των καθηκόντων της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου από την κα Βασιλάκου είναι μια βαριά ευθύνη καθώς η διαχείρισή του είναι δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση όπως έδειξε το παρελθόν.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβε. Άλλωστε δίπλα της θα έχει και τον κ. Πέππα ο οποίος διαθέτει διοικητική πείρα και γνώση αυτοδιοικητική.