Οριστική απόφαση αθώωσης, δίωξης δημοτικών συμβούλων Ωρωπού από Νέα Οδό

Οριστική απόφαση εξέδωσε χθες, 30 Οκτωβρίου, το Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, υπέρ των 9 κατηγορουμένων Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για τα επεισόδια που προκλήθηκαν, το Φεβρουάριο του 2014, στον κόμβο της Μαλακάσας.

Συγκεκριμένα, μετά από τρεις αναβολές, αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι: ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, ο νυν Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Ηλιάσκος, Τσεκρεζής Χρήστος, Ευάγγελος Λεμπούσης, Δημήτρης Σωτήρχος, Γιώργος Γιασημάκης και Νώντας Δημητρίου, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού Πολυχρόνης Λεμονίδης.

Το κατηγορητήριο αφορούσε παρακώλυση συγκοινωνιών, απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι εν λόγω κατηγορίες αποδόθηκαν κατόπιν συγκέντρωσης στον κόμβο της Μαλακάσας, που οργάνωσαν Σύλλογοι του Δήμου Ωρωπού και 500 περίπου δημότες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στο τέλος των διοδίων αλλά και για τη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.

Οι κάτοικοι είχαν κλείσει συμβολικά για 10 λεπτά το ρεύμα της Εθνικής Οδού  προς Λαμία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα διόδια Αφιδνών, όπου ενώθηκαν με μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων, που διαμαρτύρονταν για τον ίδιο λόγο. Εκεί, σήκωσαν τις μπάρες και επέτρεψαν στα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν προσαγωγές στο πλαίσιο της προανάκρισης και μετά από συνεννόηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι προσαχθέντες κρατήθηκαν στην ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής και από εκεί, όσοι δεν αφέθηκαν ελεύθεροι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Σήμερα, μετά από 3 σχεδόν χρόνια, αποδόθηκε δικαιοσύνη με την αθώωση των 9 κατηγορουμένων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ωρωπού.

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού