Οριστικό: Άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για άνοιγμα όλων των τάξεων του Λυκείου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου – Ανακοινώσεις από Κεραμέως.

Άνοιγμα όλων των τάξεων του Λυκείου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Ανακοινώσεις Κεραμέως στις 18:00

Οι σχετικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των Λυκείων θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από την Νίκη Κεραμέως, η οποία θα συμμετάσχει στην ενημέρωση που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη Κικίλια.

Στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας η οποία εισηγήθηκε την επιστροφή των μαθητών και των τριών τάξεων των Λυκείων. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των Λυκείων να ανοίξουν και τα Γυμνάσια, ενώ θα ακολουθήσουν -μετά το Πάσχα- και τα Δημοτικά.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε: “είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητά μας είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά. Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μάς δίνουν τη δυνατότητα αυτή”.

“Ναι” στο άνοιγμα των Λυκείων με προϋπόθεση υποχρεωτικά self tests κάθε εβδομάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστήμονες που συνεδρίαζαν από τις 10 το πρωί, συμφώνησαν τα Λύκεια να ανοίξουν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα τα self tests σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τα οποία έχουν φτάσει σήμερα στα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων και την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα.

Προκειμένου να συμμετάσχουν στα δια ζώσης μαθήματα οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας. Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Παιδείας, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Η πλατφόρμα καταχώρησης ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών. Επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι-πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος, οι άνω των 67 ετών δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self tests, αυτή την εβδομάδα.

thetoc.gr