Ορκίστηκαν οι νέοι Υπουργοί της Κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Ορκίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μετά από τον χθεσινό ανασχηματισμό.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι 10 από τους νέους υπουργούς και εκείνους που άλλαξαν χαρτοφυλάκιο, ενώ οι υπόλοιποι 22 με πολιτικό.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν ο πρώτος που υπέγραψε μετά από την ορκωμοσία, η μετακίνηση του οποίου από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν από τα ζητήματα που συζητήθηκαν αρκετά σε αυτόν τον ανασχηματισμό, με τα ξένα ΜΜΕ να σχολιάζουν ότι ήταν μία κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να «καλμάρει» τους δανειστές.

Μία ακόμη μετακίνηση την οποία σχολίασαν τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό ήταν του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σαν να παρέμεινε ο ίδιος στο υπουργείο Εργασίας, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι τον διαδέχθηκε η στενή συνεργάτιδά του, Έφη Αχτσιόγλου- η οποία συγκέντρωσε τα βλέμματα στην ορκωμοσία. «Είμαι στρατιώτης του κοινού σκοπού», πρόσθεσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Aύριο, Κυριακή, θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, ενώ οι τελετές παράδοσης- παραλαβής στα υπουργεία θα γίνουν τη Δευτέρα.