Ορκίστηκε βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. ο Αν. Κουτσούμπας στη θέση του Β. Μπασιάκου

Ορκίστηκε σήμερα βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας ο Ανδρέας Κουτσούμπας, στη θέση του εκλιπόντος Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου σήμερα στη Βουλή πραγματοποήθηκε το πολιτικό μνημόσυνο για το θάνατο του Β. Μπασιάκου όπου όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων είχαν μόνο καλά λόγια να πουν.
Ο Αν. Λοβέρδος, ο οποίος εκπροσώπησε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν άντεξε τη συγκίνηση και ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο προεδρεύων κ. Νικ. Κακλαμάνης είπε ότι ο Βαγγέλης Μπασιάκος δεν άντεξε την άδικη κατηγορία του Βατοπεδίου.
Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Κουτσούμπα:

Ο Άνδρέας Κουτσούμπας του Βασιλείου γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1959. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Γαριφαλιά Μίχα και πατέρας δυο αγοριών του Βασίλη και του Χαράλαμπου.

Είναι δικηγόρος στο Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς.

Ως φοιτητής διετέλεσε εκπρόσωπος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και μέλος της φοιτητικής παράταξης “ΘΕΜΙΣ”.

Από το 1976 έως το 1982 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας. Από το 1990 έως το 1993 διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας. Από το 1994 έως το 1998 διετέλεσε επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη νομαρχία Βοιωτίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βοιωτίας, Νομικός εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αστυνομικών και Αξιωματικών Βοιωτίας.

Το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για νομάρχης , ενώ διεκδίκησε το βουλευτικό αξίωμα το 1996 και το 2000, ενώ εκλέχθηκε ως βουλευτής το 2004 με τη Νέα Δημοκατία.

Από το 2000 έως το 2004 είναι μέλος των Ομάδων Κοινοβουλευτικού Έργου Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας.

Επιτροπές της Βουλής:

1. Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος