Ο Άγιος Βασίλης έφερε δώρα στο Ειδικό Σχολείο Χαλκουτσίου σκορπώντας γιορτινά χαμόγελα

Μια από τις πιο συγκινητικές Χριστουγεννιάτικες γιορτές ήταν αυτή που διοργάνωσε το Ειδικό Σχολείο Χαλκουτσίου, το απόγευμα της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε μια θεατρική παράσταση που σκόρπισε τα χαμογέλα σε όλους όσους παρευρέθηκαν και καταχειροκρότησαν τα παιδιά με πολύ αγάπη και θαυμασμό για την προσπάθεια τους.

Τα παιδιά, που μας κατέπληξαν με τις ικανότητες τους, μετά την παράσταση τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία της συγγραφέα κας Μαίρης Κασαμπαλάκου στο φλάουτο και του δασκάλου κ. Νίκου Ξαρχάκου στην κιθάρα.

Στη συνέχεια, τη Χριστουγεννιάτικη γιορτινή ατμόσφαιρα ολοκλήρωσε ο Άγιος Βασίλης, που ήρθε προσφέροντας δώρα σε όλα τα παιδιά, κάνοντας τα προσωπάκια τους να λάμπουν από χαρά και ευτυχία.

Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου απέδειξαν, για μια ακόμη φορά, ότι με τη σωστή εκπαίδευση και τους ειδικούς παιδαγωγούς μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, να κοινωνικοποιηθούν  και να έχουν την αξιοπρεπή θέση που τους ανήκει.

Ήταν ό,τι πιο αληθινό και συγκινητικό θα μπορούσαμε να ζήσουμε. Κοιτώντας αυτά τα παιδιά και την πρόοδο τους, το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να καταφέρουν να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους και μετά την ηλικία των 14 ετών. Το λιγότερο που μπορούμε να τους υποσχεθούμε είναι ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την ίδρυση του Σχολείου Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής στον Ωρωπό. Τους το χρωστάμε και μόνο εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που τους ανήκει. Να τους το προσφέρουμε σαν δώρο, όχι Χριστουγεννιάτικο, αλλά δώρο ζωής…

Συγχαρητήρια στην Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κα Χριστίνα Γράβαλου και στους Εκπαιδευτικούς για την υπέροχη εκδήλωση που ετοίμασαν αλλά και για όλη την προσπάθεια που από καρδιάς καταβάλλουν για να βοηθήσουν στο έπακρον τα παιδιά αυτά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της ΔΕΠ κα Ανδριάνα Αλεξανδράτου, η οποία μαζί με την κα Μαίρη Κασαμπαλάκου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην ίδρυση του Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Συκαμίνου κα Αναστασία Κατσούγκρη, οι υπεύθυνες της Κ.Ε.Δ.Ω., που φρόντισαν για τα δώρα των παιδιών, κες Σουλτάνα Μαμή και Ελεάνα Καπράνου και ο κ. Αθανάσιος Τοτόμης, μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ, ο οποίος συμβάλλει για την ίδρυση του Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ωρωπού κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και η κ. Κλειώ Τζεβελέκου, καθώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΟΝΝΕΔ Βόρειας Αττικής Υ3, που πρόσφερε δώρα σε όλα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Χαλκουτσίου, μετά από πρόταση της Προέδρου της ΔΕΠ κας Ανδριάνας Αλεξανδράτου.