Ο Άδωνις ζητά νέα πρόσωπα και άλλο μήνυμα που θα πρέπει να εκπέμψει η Νέα Δημοκρατία

23.4.2016

«Πρέπει να βρούμε τον τρόπο το μήνυμα της ΝΔ να περνά στην κοινωνία αλλιώς θα είμαστε πάντα έρμαιο του λαϊκισμού της άλλης πλευράς που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του 10ου Συνεδρίου της ΝΔ, τονίζοντας ότι το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να καταφέρει να αλλάξει τη νοοτροπία των Ελλήνων.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η παράταξη πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός με ουσιαστικές καταστατικές αλλαγές, επισημαίνοντας όμως πως αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, επισημαίνοντας τις μειώσεις στον ΦΠΑ στην εστίαση, στην έκτακτη εισφορά, στον φόρο στα καύσιμα και στον ΕΝΦΙΑ, και τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αυξήσει όλους αυτούς τους φόρους.

Χαρακτήρισε «αρχιλαϊκιστή» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάλεσε τον κ. Φίλη που ήταν στο ακροατήριο να απαντήσει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τόσα πράγματα στον ελληνικό λαό χωρίς να έχει διασφαλίσει τίποτα και προέβλεψε πως ο ελληνικός λαός με το νέο μνημόνιο θα δοκιμαστεί πολύ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τέλος πως έχει έρθει η ώρα η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές με νέα πρόσωπα.

Στην ανάγκη ενότητας και ανανέωσης της ΝΔ αναφέρθηκε από πλευράς του ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος

«Η ΝΔ οφείλει να ξεκινήσει άμεσα μια μεγάλη εξόρμηση για την ανόρθωση της κοινωνίας» με «ενότητα, δουλειά, αποφασιστικότητα» και με στόχο τη νίκη, τόνισε στην παρέμβασή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και ανανέωσης της παράταξης, τονίζοντας πως η Ελλάδα ζει πολύ δύσκολες ώρες.

«Σε όλα τα θέματα η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, οι εξελίξεις προκαλούν μεγάλη και αληθινή ανησυχία. Η κυβέρνηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα και ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορώντας την πως ζει από τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι στο σημείο μηδέν και το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από αυτό των εκλογών. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, καθώς είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που προσφέρει λύσεις ενώ τόνισε πως το κόμμα έχει τις πόρτες του ανοιχτές.

«Το συνέδριο διεξάγεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο» τόνισε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας πως τα λάθη που έχει κάνει η ΝΔ είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη ΝΔ και να την αποκόψει από τις ευρείες κοινωνικές μάζες, καθώς εμφανίζει τον εαυτό της σαν μαχόμενη κατά της διαπλοκής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον των νταβατζήδων που δεν τα έχει βρει, καθώς χωρίζει τους νταβατζήδες σε αυτούς που τα έχει βρει και σε αυτούς με τους οποίους δεν τα έχει βρει» τόνισε, επισημαίνοντας πως η ΝΔ έχει υποχρέωση να διευρύνει το μήνυμά της ώστε να περιλάβει το σύνολο του κόσμου.

«Χρειάζεται να εξηγήσουμε το πρόγραμμά μας με τρόπο σαφή. Πρέπει να εξηγήσουμε πώς το δικό μας πρόγραμμα, η φιλελεύθερη προσέγγιση στην οικονομία είναι αυτή που θα δώσει δουλειές, δεν μας φτάνουν οι λίγοι, χρειαζόμαστε τους πολλούς» τόνισε εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές.