Ο άστεγος της Σταδίου που στόλισε Χριστουγεννιάτικο δέντρο δίπλα στα παπλώματα του

21.12.2015

Η φωτογραφία του άστεγου άντρα που στόλισε Χριστουγεννιάτικο δέντρο δίπλα στα παπλώματα που κοιμάται, κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τον κάθε χρήστη να κάνει το δικό του σχόλιο.

Μόνος, άστεγος και με λιγοστά υπάρχοντα, που τα έχει συγκεντρώσει σε ελάχιστα τετραγωνικά της Σταδίου, κατάφερε να βρει το κουράγιο και να βάλει μια χρωματιστή πινελιά στο μαύρο της ζωής του. Στόλισε το δικό του Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με μπάλες και πακέτα δώρων από κάτω, προσελκύοντας το βλέμμα κάθε περαστικού.

Η εικόνα αυτή ταξίδεψε και εκτός Ελλάδος καθώς σήμερα δημοσιεύτηκε σε στήλη της  Telegraph, ως «εικόνα της ημέρας» πλαισιωμένη από πληροφορίες που κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε.

Ο άστεγος άντρας έχει όνομα και λέγεται Χρήστος. Είναι ένας ποιητής που από ότι φαίνεται ζει με τις αισθήσεις του σε έναν κόσμο του πνεύματος μακριά από τα δεσμά της ύλης. Ένας ποιητής που πέτυχε, έστω και άθελα του, να στείλει το μήνυμα της αισιοδοξίας κοιτώντας και αντιμετωπίζοντας την ζωή μέσα από μια άλλη ματιά.