Ο αντεργατικός κατήφορος της διοίκησης Γιασημάκη δεν έχει τέλος

Για ακόμη μία φορά η δημοτική αρχή Ωρωπού γύρισε την πλάτη στους εργαζόμενους της.

Στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 13/11/2019, καταψήφισε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να στηρίξει τις αγωγές 5 συμβασιούχων-παρατασιούχων στον τομέα της καθαριότητας.

Όμως η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων υπερψήφισε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Την πρόταση υπερψήφισε και ο αντιδήμαρχος Καπανδριτίου κ. Χρήστος Τρομπούκης, ο οποίος με την στάση του απέδειξε ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή ενάντια στους εργαζόμενους της (άδεια ταμεία κ.α.) είναι κενά σε περιεχόμενο.

Η δημοτική αρχή Ωρωπού γνωρίζει καλά ότι το επόμενο διάστημα οι δήμοι θα αναλάβουν αυξημένες αρμοδιότητες στον τομέα της καθαριότητας, θα διεκπεραιώνουν υπηρεσίες ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή κ.α. κάτι που σημαίνει ότι οι ανάγκες σε προσωπικό θα αυξηθούν.

Γνωρίζει επίσης ότι στα αμέσως επόμενα χρόνια θα απονεμηθεί σύνταξη σε δεκάδες εργαζομένους του δήμου μας.

Ξέρει πολύ καλά ότι την αποκομιδή των απορριμμάτων, την ανακύκλωση θα την κάνουν ή οι εργαζόμενοι του δήμου ή οι εργολάβοι.

Ξέρει επίσης ότι τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ έχουν ψηφίσει νόμους για μπορούν οι δημοτικές αρχές να παραδίδουν δημοτικές υπηρεσίες σε εργολάβους με fast-track διαδικασίες.

Η ίδια στηρίχτηκε και στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του ήταν υποψήφιοι της.

Επιπλέον απέδειξε ότι είναι σε «θέση μάχης» για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, για απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών.

Παρέλαβε την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Ρούσση, που παρέδωσε την καθαριότητα του δήμου σε εργολάβο, και συνεχίζει ακάθεκτη.

Για αυτό επιτίθεται λυσσαλέα σε κάθε εργαζόμενο του δήμου μας που διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η δημοτική αρχή Ωρωπού δεν μπορεί να κρυφτεί από τις επιλογές της, ό,τι δικαιολογία και αν χρησιμοποιήσει.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά και ενάντια στην παράδοση δημοτικών υπηρεσιών στους εργολάβους.

Νοέμβριος 2019,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com