Ο απολογισμός τετραετίας της Δημοτικής Αρχής και του  Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση

Δελτίο Τύπου

Τρίτη 09.10.2018

Ο απολογισμός τετραετίας της Δημοτικής Αρχής και του  Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, σε μια άρτια διοργανωμένη συγκέντρωση, την οποία τίμησε με τη παρουσία του πλήθος κόσμου, σε γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων της περιοχής, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης  παρουσίασε τον απολογισμό έργου της Δημοτικής Αρχής, ανακοινώνοντας παράλληλα την ένταξη στο Συνδυασμό «Πρώτα ο Δημότης»  των νέων υποψηφίων που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2019.

Στην ομιλία του ο κ. Θωμάς Ρούσσης αναφέρθηκε στο ουσιαστικό έργο, το οποίο άρχισε από το οικονομικό «νοικοκύρεμα» του Δήμου και την σύσταση των ανύπαρκτων υπηρεσιών, και συνεχίζει με έργα υποδομής, ανάπλασης, καθώς και χρήσιμες και αναγκαίες δράσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα. Τόνισε μεταξύ άλλων:

« …Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014, νιώθω ότι ο Δήμος μας έχει πλέον αλλάξει πρόσωπο. Και δεν το νιώθω απλά. Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος μας είναι πλέον διαφορετικός. Έχει γίνει πιο ανθρώπινος, πιο λειτουργικός και πιο φιλικός απέναντι στον Δημότη, στον κάτοικο και στον οικιστή. Αντιλαμβανόμαστε πλέον τις ανάγκες του, πολύ καλύτερα, και με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη τους, κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ενεργώντας προς όφελός του και μόνον…

… Τα έργα πνοής, που  είτε  δεν σχεδιάστηκαν ποτέ στο παρελθόν, είτε είχαν εγκαταλειφθεί  από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές,  βρίσκονται πλέον σε στάδιο υλοποίησης …

… Ο Δήμος Ωρωπού είναι πλέον αναγνωρίσιμη και υπολογίσιμη δύναμη σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες . Μας γνωρίζουν στην Περιφέρεια Αττικής, συνεργαζόμαστε μαζί τους άψογα, και δημόσια τους ευχαριστώ όλους. Μας γνωρίζουν στα Υπουργεία, μας ακούνε και αποδέχονται τα αιτήματά μας. Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε πολλά….

…Ανταποκρινόμαστε ως Δημοτική Αρχή σε κάθε πρόκληση. Χρησιμοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα. Πετυχαίνουμε την ένταξη των έργων μας σε προγράμματα, της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υποδομών, του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων φορέων»…

Στο τέλος της ομιλίας του ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης, παρουσίασε τα νέα στελέχη που θα πλαισιώσουν την εκλογική του ομάδα, στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Νέα και άφθαρτα παιδιά, με διακρίσεις σε όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, αλλά και με έμπειρους αυτοδιοικητικούς,  με μακρόχρονη και ανιδιοτελή συμμετοχή και προσφορά  στα κοινά, από  καίριες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παρευρισκόμενους, και εγκαινιάζοντας την προεκλογική περίοδο, ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν πολλές εκπλήξεις,  που αφορούν την  παρουσία νέων στελεχών που εμπιστεύονται την υπό την ηγεσία του Δημοτική Αρχή, που πιστεύουν στο έργο και τους στόχους της, και που έχουν ήδη αποφασίσει να συμπορευτούν μαζί της, προκειμένου το σπουδαίο έργο που έχουν ήδη επιτελέσει τα ικανά στελέχη της που εργάζονται νυχθημερόν για ένα καλύτερο Δήμο, να συνεχιστεί απρόσκοπτα και την επόμενη τετραετία.

Από Γραφείο Δημάρχου

Του Δήμου Ωρωπού