Ο απολογισμός του έργου του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού

Την Κυριακή 2 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ωρωπού-Σαμπανίδειο έγινε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού.

Κατά την Γενική Συνέλευση έγινε μεταξύ άλλων και παρουσίαση του έργου του Σωματείου η οποία έχει ως ακολούθως:

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. και συμμετοχή εθελοντών οργανώθηκε και εκτελέσθηκε πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων. Στειρώθηκαν αδέσποτα σκυλιά και αδέσποτες γάτες με φροντίδα και δαπάνες του Σωματείου, καθώς επίσης έγιναν και πολλές υιοθεσίες.  Συμβάλλαμε επίσης  στην περισυλλογή και επανένταξη μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων τα οποία στειρώθηκαν από το πρόγραμμα του Δήμου.

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

Με ενέργειες της προέδρου του Δ.Σ. υιοθετήθηκαν 104 αδέσποτα σκυλιά. Όλα αυτά τα ζώα παρακολουθούνται από το Σωματείο για την ασφαλή και επιτυχή συμβίωση με τους νέους ιδιοκτήτες.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ/ΕΜΒΟΛΙΑ

Το Σωματείο μερίμνησε και κάλυψε τις δαπάνες περίθαλψης, θεραπείας 63 ζώων καθώς και εμβολιασμού σημαντικού αριθμού αδέσποτων.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κατά το 2016 το Σωματείο διοργάνωσε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις όπως στο MALAKASA CAFE στην Μαλακάσα, καθώς επίσης και στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, που υπήρξαν πολύ επιτυχημένα και συνέβαλαν στα έσοδα του Σωματείου. Επίσης με στόχο την ενίσχυση των πενιχρών οικονομικών του Σωματείου πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα με συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του Σωματείου τα έσοδα της οποίας επίσης συνέβαλαν στα οικονομικά του Σωματείου.

FACEBOOK

Η σελίδα του Σωματείου στο FACEBOOK ενημερώνεται τακτικά και έχει αποκτήσει πολλούς φίλους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Η οικονομική διαχείριση των πόρων του Σωματείου κατά το 2016 παρουσιάζεται στον οικονομικό απολογισμό.

Το σύνολο των εσόδων διατέθηκε αποκλειστικά και μόνο σε καθαρά φιλοζωικές δράσεις.

Ολοκληρώνοντας την παρούσα έκθεση δεν παραλείπουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας αλλά κυρίως αυτούς που με οποιαδήποτε ιδιότητα προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες.