Ο Απ. Τζιτζικώστας θα επιδιώξει την «ένωση» την επομένη των εκλογών

 5.12.2015

Τις πρώτες του κινήσεις ως αυριανός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Απ. Τζιτζικώστας, μιλώντας σήμερα στη πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ

Σύμφωνα με όσα είπε ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτη κίνηση του είναι να ζητήσει «Την παραίτηση όλων των ανθρώπων στον κομματικό μηχανισμό της Συγγρού, που δυστυχώς έχουν τεράστια ευθύνη που οδήγησαν την παράταξη σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά και μάλιστα έχοντας απέναντι μια πολύ επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση».

Ενώ για την ιδεολογία είπε «Η ιδεολογία της παράταξης είναι μια ιδεολογία που πρέπει να είμαστε περήφανοι, αρκεί αυτή την ιδεολογία να την εφαρμόζουμε. Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε αλλαγές νοοτροπίας στην παράταξη, να ξαναδώσω λόγο στα μέλη και στα στελέχη της παράταξης. Θέλω να αλλάξω τις δομές της παράταξης. Θα οδηγήσω την παράταξη την Άνοιξη σε ένα συνέδριο αναγέννησης της κεντροδεξιάς, όπου θα τα συζητήσουμε όλα ακόμα και το καταστατικό που χρειάζεται αλλαγές.»

Ακολούθως αναφέρθηκε στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κλείσει γρήγορα η πληγή που άνοιξε στις 22 Νοεμβρίου. Κακώς κάποιοι ξύνουν αυτή την πληγή. Οι νεοδημοκράτες θέλουν γρήγορα να τελειώνει αυτή η διαδικασία».

Όσο για τον ίδιο είπε «Είμαι ο άνθρωπος που μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, μια επικίνδυνη κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Σήμερα ψηφίζεται ο πρώτος προϋπολογισμός που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής τους».

Και ο κ. Τζιτζικώστας κατέληξε λέγοντας «Και μόνο από τον τρόπο που με στηρίζουν άνθρωποι που είναι σε όλο το φάσμα από τη δημοκρατική δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς σημαίνει ότι μπορώ να ενώσω. Την επόμενη μέρα αυτό θέλω να κάνω. Τα τελευταία χρόνια η παράταξη μας έβαλε ταμπέλες στον εαυτό της με αποτέλεσμα να μικρύνει, να συρρικνωθεί».