Ο Αυγενάκης αποκάλεσε τον Σαμαρά «Γιαλατζί λαϊκιστή»

Εσωκομματικές  αντιδράσεις έχει προκαλέσει συνέντευξη του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στο «Κρήτη TV» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Ο κ. Αυγενάκης στην επίμαχη συνέντευξή του δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αντώνη Σαμαρά «γιαλαντζί λαϊκιστή», που δεν εφάρμοσε το τελευταίο διάστημα της πρωθυπουργίας του τα μνημόνια για να καταφέρει να επανεκλεγεί!

Είπε, χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της ΝΔ, ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, αναμετρήθηκαν ο «γιαλαντζί λαϊκιστής, (σ. σ. εννοούσε τον Α. Σαμαρά) και ο λαϊκιστής, (σ.σ. εννοούσε τον Αλέξη Τσίπρα), για να κερδίσει ο λαϊκιστής, ο γνησιότατος λαϊκιστής».

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Νέα Κρήτη». ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος στις εκλογές του 2015 που έφεραν για πρώτη φορά την Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας ,μίλησε για όλους και για όλα. Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του για τον Αντώνη Σαμαρά, προσάπτοντάς του έναν βαρύ χαρακτηρισμό για την πολιτική που ακολούθησε την κρίσιμη εκείνη περίοδο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ξέρετε τι έκανε ο κόσμος τότε; Μεταξύ του “γιαλαντζί” και του γνήσιου λαϊκιστή, τι έκανε; Επέλεξε το γνησιότατο λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα».

Στο ερώτημα του Γιώργου Σαχίνη «δηλαδή, ο κ. Σαμαράς είναι ο “γιαλαντζί λαϊκιστής”;», η απάντηση του βουλευτή ήταν: «Την περίοδο εκείνη έκανε μια στροφή ολόκληρη η κυβέρνηση Σαμαρά στο λαϊκισμό και στα ευχάριστα. Ή προσπάθεια να δείξει ευχάριστα. Κι όμως ο κόσμος γύρισε την πλάτη. Διότι είχε ήδη πιπιλιστεί το μυαλό του. Είχε κυριαρχήσει το εύκολο, το γρήγορο, το ψέμα δηλαδή, που είχε προσφέρει με μεγάλη άνεση ο Αλέξης Τσίπρας».

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί του Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πολλών στελεχών, που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Candia News, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με στελέχη στο νησί, για να διαπιστώσει ο ίδιος το τι ακριβώς είχε ειπωθεί από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής στο «Κρήτη TV”. Έτσι στα χέρια του έφτασε αργότερα, σε φωτοτυπία, η σελίδα της «Νέας Κρήτης», όταν αυτή κυκλοφόρησε, με το επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεων Αυγενάκη.

´Οπως μάλιστα αναφέρει το Candia News «ο κ. Σαμαράς ζήτησε να μιλήσει με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έθετε το ερώτημα αν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να εκπροσωπεί τη ΝΔ σε επίπεδο γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής. Μάλιστα, λένε άνθρωποι με τους οποίους συνομίλησε, δεν πρόκειται να μείνει εδώ το θέμα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ έφτασαν πολλά μηνύματα από στελέχη της Κρήτης, που τόνιζαν ότι ο σημερινός γραμματέας επιχειρεί να ακυρώσει τον πρώην πρωθυπουργό του ίδιου του κόμματός του.

Αναφορά και για το Μνημόνιο

Ο κ. Αυγενάκης όμως δεν περιορίστηκε στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς στον Αντώνη Σαμαρά. Αναφέρθηκε και στην πολιτική της κυβέρνησής του υποστηρίζοντας, ότι το 2014 «και λίγα έκανε ο Σαμαράς», υποχωρώντας στα καταστροφικά μνημόνια για να κερδίσει τις εκλογές!

Ουσιαστικά κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι η πολιτική της κυβέρνησής του δεν ήταν αρκούντως μνημονιακή, καθιστώντας άκυρη επί της ουσίας την σημερινή πολιτική της ΝΔ που εμφανίζεται «φιλολαϊκή», καθώς στον κόσμο περνάει η αντίληψη, ότι μπορεί να μιλάει ως αντιπολίτευση κατά των μνημονιακών μέτρων, αλλά την ίδια ώρα στο πίσω μέρος του μυαλού της ηγεσίας της υπάρχει η αντίληψη, ότι τα