Ο Αυγενάκης βλέπει εκλογές

12.3.2016

 

Είναι πιθανό να γίνουν πολύ σύντομα εκλογές, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει, τόνισε ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές, ή να σοβαρευτεί και να κυβερνήσει ή να συνεργαστεί με συγγενική κοινοβουλευτική δύναμη ή να κάνει εκλογές, είπε ο κ. Αυγενάκης. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για “αναποτελεσματικότητα” και “ανικανότητα” στη διαχείριση του προσφυγικού και σημείωσε πως αντί να το αντιμετωπίσει το διόγκωσε.

Μίλησε για “σόου του μίζερου Έλληνα πρωθυπουργού να χαριεντίζεται δίπλα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου” ενώ είχαμε αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα έκανε λόγο και για ευθύνες Ευρωπαίων ηγετών στο προσφυγικό, που είτε έκαναν λάθος εκτιμήσεις, είτε οχυρώθηκαν πίσω από ακραίες θέσεις.

Εν όψει του 10ου συνεδρίου της Ν.Δ. που θα γίνει 22-24 Απριλίου ο αναπληρωτής γραμματέας της Π.Ε. του κόμματος είπε ότι έχουν γίνει χιλιάδες εγγραφές μελών.

Στην αρχή της συνέντευξης ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κάλεσε τα μέλη του κόμματος να πάρουν ενεργά μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες και στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του.

Ο κ. Αυγενάκης που πραγματοποιεί περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία μίλησε σε εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών του της Ν.Δ. από τη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του δημαρχείου.