Ο «Αυγερινός» κατέκτησε και τα ερτζιανά της ertopen.com-Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας ΦΕΚ για την ίδρυση Β/μιου Ειδικόυ Σχολείου στον Ωρωπό

Στα ερτζιανά της ertopen.com πέταξε, χθες Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, η φωνή του Αυγερινού, στην εκπομπή των καλών συναδέλφων Μαρίας Γεράκη και Νίκου Δημητρακόπουλου.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν η κα Μαίρη Κασαμπαλάκου, συγγραφέας και μητέρα του Άγγελου-Αυγερινού, ενός χαρισματικού παιδιού το οποίο είναι στο φάσμα του αυτισμού, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ωρωπού κα Ανδριάνα Αλεξανδράτου και η Δημοσιογράφος και εκδότρια της τοπικής εφημερίδας «Άποψη τώρα» κα Σοφία Μπασκάκη, οι οποίες έθεσαν επί τάπητος το αίτημα για ίδρυση Σχολείου Ειδική Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ωρωπό.

Και οι τρεις καλεσμένες εξέθεσαν τις απόψεις τους για την αναγκαιότητα ίδρυσης του σχολείου και  αναφέρθηκαν διεξοδικά στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την Δημοτική Αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Θωμά Ρούσση, ώστε το αίτημα μιας ολόκληρης κοινωνίας να γίνει πραγματικότητα.

Τόνισαν ιδιαίτερα ότι δεν ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει τις κτιριακές και οικονομικές υποδομές, καθώς αυτά καλύπτονται από το Δήμο Ωρωπού και ανθρώπους που έχουν προσφερθεί με τις χορηγίες τους να συνδράμουν στην ίδρυση του σχολείου. Αυτό για το οποίο αγωνίζονται είναι να αποδεχθεί το Υπουργείο το αίτημα τους για ίδρυση Β/μιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και να γίνει το ανάλογο ΦΕΚ.

Διαβάστε: Η φωνή του «Αυγερινού» έφτασε μέχρι και στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ, για την ίδρυση Β/μιου Ειδικού Σχολείου στον Ωρωπό

Comments are closed.