Ο «Αυγερινός» ταξίδεψε με τα παιδιά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο A.D.C. στον Αυλώνα

 

“Ο Αυγερινός: Μια ιστορία για τον Αυτισμό και την Αγάπη” με τη Μαίρη Κασαμπαλάκου στο ADC

 

Στο Εκπαιδευτικό Κέντρο A.D.C., της Δημοτικής Συμβούλου και Προέδρου της ΔΕΠ κ. Ανδριάνας Αλεξανδράτου προσκεκλημένος το απόγευμα της Κυριακής, 9 Σεπτεμβρίου, ήταν ο «Αυγερινός», που ταξιδεψε με μια μουσικοθεατρική παράσταση, για να μας διδάξει το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 

Μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού της συγγραφέα κας Μαίρης Κασαμπαλάκου, με συντροφιά τη μουσική και το τραγούδι, ο Αυγερινός ξεδίπλωσε τις ικανότητες όλων εκείνων των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στον προαύλιο χώρο των εκπαιδευτηρίων A.D.C. τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον Άγγελο, να παίξουν και να τραγουδήσουν μαζί του λίγες ώρες πριν ξεκινήσει μια νέα σχολική χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες, αποδεικνύοντας ότι εκείνα που τα  ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από εκείνα τα οποία, ενδεχομένως, να τα χωρίζουν.

Μαζί έπαιξαν και τραγούδησαν, σε ένα απόγευμα που θα τους μείνει αξέχαστο, γιατί άνοιξαν τα φτερά τους για να αγκαλιάσουν και όλους εκείνους τους συμμαθητές τους που είναι στο φάσμα του αυτισμού, αλλά έχουν ίσα δικαιώματα στη γνώση και στα όνειρα για ζωή.

Η κα Κασαμπαλάκου  μίλησε για το σύνδρομο του αυτισμού, μέσα από την εμπειρία ζωής με τον Άγγελο, αλλά και για την ίδρυση και λειτουργία της νέας μονάδας  Β/θμιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ στο Δήμο Ωρωπού, η ίδρυση της οποίας επετεύχθη με τον σκληρό αγώνα που έδωσαν η κ. Ανδριάνα Αλεξανδράτου και η κα Μαίρη Κασαμπαλάκου, στηρίζοντας την προσπάθεια του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση.

Επίσης στην εκδήλωση μετείχε και  η κα Φωτεινή Παρασκευά, από το Κέντρο Λογοθεραπείας Σχηματαρίου ΚΕΘΕΣ, η οποία ανέλυσε το φαινόμενο του φάσματος του αυτισμού με απλά  λόγια, ώστε και οι μικροί μαθητές να κατανοήσουν τους συμμαθητές τους που αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα, διαθέτουν όμως ιδιαίτερες ικανότητες και χαρίσματα.

Την βιωματική παρουσίαση παρακολούθησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αυλωνιτών “Το Σάλεσι” κ. Μαίρη Σαμπάνη και ο κ. Βασίλης Βουβούσιρας.