«Ο Αυγερινός» συνέχισε το ταξίδι του μέσα από τις Παλιές Φυλακές Ωρωπού αναζητώντας την ελευθερία του

 Μια ιστορία για τον αυτισμό και την αγάπη

Η βροχή δεν μπορεί να σταματήσει το ταξίδι του «Αυγερινού» στον κόσμο. Είναι πιο δυνατός ακόμη και από τις καιρικές αντιξοότητες.  Και αυτό γιατί κουβαλάει το μήνυμα της δικής του ελευθερίας πέρα από τις συμβατικότητες των ανθρώπων.

Η φωνή του «Αυγερινού»  ακούστηκε καθάρια για μια ακόμη φορά, χθες, Κυριακή 20 Μαΐου, μέσα από τον Ιστορικό χώρο των Παλιών Φυλακών Ωρωπού, στην αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού, μαγεύοντας  το κοινό του. Τους πιστούς θαυμαστές του που είναι και αγωνιστές της ζωής.

Αφορμή και για αυτή την συνάντηση στάθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης  Κασαμπαλάκου «Ο Αυγερινός-Μια ιστορία για τον αυτισμό και την αγάπη».

Η συγγραφέας, μητέρα ενός παιδιού από το φάσμα του αυτισμού, διάλεξε αυτό τον Ιστορικό χώρο των Παλιών φυλακών για να συνεχίσει το ταξίδι του ο «Αυγερινός» και για ένα πολύ σημαντικό λόγο. Συμβολικό λόγο.

Την ανάγκη που έχει ο Αυγερινός να αποκτήσει δικαιωματικά την ελευθερία του μέσα στη κοινωνία. Την ανάγκη της αποδοχής και της δυνατότητας να δείξει την αξία του και τις ικανότητές του.

Να γκρεμίσει τη μικρότητα της κοινωνίας και την απομόνωση. Ο «Αυγερινός» δεν ζητάει τον οίκτο κανενός. Ζητάει το δικαίωμα στο υπέρτατο αγαθό που είναι η ίδια η ζωή του.

Την  εκδήλωση  κάλυψε η συγκλονιστική  αφήγηση του «παραμυθιού» από την συγγραφέα Μαίρη Κασαμπαλάκου και ομάδα παιδιών, η οποία διανθίστηκε μουσικά με τραγούδια από τους εξαιρετικούς μουσικούς.

Η εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού.