Ο Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της Ζαχαράκη! -ΝΔ: Ας δώσει εντολή ο Τσίπρας να την συλλάβουν

Η Νέα Δημοκρατία αποκάλυψε ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης θέλει να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς κάνει λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού» και εγκαλεί τον Κώστα Βαξεβάνη ως «κατ’ εξακολούθηση συκοφάντη και εντολοδόχο λασπολόγο του Μαξίμου». Η ΝΔ ενημερώνει ότι η κυρία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο και τονίζει: «Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Γεροβασίλη: Η Ζαχαράκη είναι στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ

Οπως ενημέρωσε η Πειραιώς πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας. Την ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Η ΝΔ ενημερώνει επίσης «ότι η Αστυνομία έχει έρθει μέχρι στιγμής δύο φορές στα γραφεία της Πειραιώς αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη η οποία απουσίαζε και ότι με εντολή του προέδρου ήρθε πριν από λίγο στα γραφεία του κόμματος».

Σημειώνεται ότι η κ. Ζαχαράκη ανέφερε στο Epsilon ότι ο δημοσιογράφος έχει καταδικαστεί, κάτι που ο κ. Βαξεβάνης διέψευσε. Η εκπρόσωπος της ΝΔ αντέτεινε ότι έχει καταδικαστεί σε πρωτόδικες αποφάσεις, με τον δημοσιογράφο να αντιτείνει ότι έχει δικαιωθεί και να ανακοινώνει την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.