Ο Βαρουφάκης θα ήθελε να είναι Καγκελάριος της Γερμανίας

4.11.2015

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέδριο των Financial Times, αποκάλυψε ότι, αν είχε τη δυνατότητα να επιλέξει όποια δουλειά ήθελε στην Ευρώπη, θα ήθελε να είναι Καγκελάριος της Γερμανίας.

«Εννοείται πως θα ήθελα να ήμουν Καγκελάριος της Γερμανίας. Θα έπρεπε βέβαια να φρεσκάρω τα γερμανικά μου», είπε με το χαρακτηριστικό του ύφος, συμπληρώνοντας ότι θα θέσπιζε ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το σχέδιο θα περιελάμβανε ένα ταμείο φτώχειας το οποίο θα υποστηριζόταν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να επενδύει στην πράσινη ενέργεια, την τεχνολογία και σε επιχειρήσεις του μέλλοντος.

Ο πρώην Υπουργός οικονομικών σχολίασε και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντας τον ως «αποκύημα της συλλογικής μας φαντασίας». Πρόσθεσε επίσης ότι αν είχε το δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, θα έμπαινε στον πειρασμό να ψηφίσει υπέρ του Brexit, κάτι που όμως τελικά δεν θα έκανε.

Ο Γ. Βαρουφάκης συμπλήρωσε «Πιστεύω σε μία καμπάνια πολιτικής ανυπακοής, αλλά εντός της ΕΕ. Νομίζω ότι ο Ρέντσι θέλει να το κάνει αυτό. Ο Κάμερον θα αποτύχει αν δεν εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμαχία ομοϊδεατών ηγετών».