Ο Β. Λεβέντης αξιολογεί την πολιτική κατάσταση της χώρας

28.10.2015

Υπέρ μιας Οικουμενικής αντιμνημονιακής  κυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και την οικονομική κρίση τάχθηκε ο Πρόεδρος των Κεντρώων κ. Β. Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στο MEGA.

Με το δικό του ύφος και την ιδεολογική αντίληψη των γεγονότων ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «Εγώ πιστεύω Οικουμενική ήταν καλύτερα. Να μπει και η Ν.Δ. Έχει γίνει αντιμνημονιακή τώρα η Ν.Δ,. είναι τραγική η κατάσταση. Αυτά που ψηφίζουμε τώρα στη Βουλή, τα είχε ψηφίσει πριν τις εκλογές η Ν.Δ., έχουν ψηφιστεί ξανά. Λεπτομερώς προαπαιτούμενα ψηφίζονται τώρα. Γενικώς έχουν ψηφιστεί. Άρα αυτά που έχουν ψηφίσει, τώρα δεν τα ψηφίζουν, διότι θεωρούν ότι έτσι θα πάρουν ψήφους. Ότι δηλαδή θα φέρει ψήφους το να γίνουν ξανά αντιμνημονιακοί. Ήταν και ο Σαμαράς δύο χρόνια αντιμνημονιακός, έγινε μνημονιακός, τα ενθυμίστε».

Ενώ για την κυβέρνηση Τσίπρα ανέφερε «Εγώ αισθάνομαι ότι είναι μια ίδια κυβέρνηση με τον Σαμαρά  που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο φορολογεί, μόνο επιβαρύνει τον κόσμο». Παρά ταύτα  είπε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί της, εάν προσεγγίσει τις απόψεις των Κεντρώων «Μακάρι να μας θεωρεί μαξιλαράκι, διότι αυτό σημαίνει ότι σοβαρεύονται και από τις αριστερές κορώνες, προσγειώνονται στην κεντρώα πρακτική. Εάν έχουν αυτοί αλλάξει ιδέες, οπότε δέχομαι».

Υποστήριξε ότι μέχρι το 2012 κυριαρχούσε ο δικομματισμός καθώς «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πλησίαζαν το 90 με 91%. Και το ΚΚΕ ένα 4%. Τα περιθώρια ήταν πολύ μικρά για να εμφανιστεί ένα κόμμα και να εκπροσωπηθεί στη Βουλή.  Και ίσως αυτό να έφταιγε και για τη χώρα που πτώχευσε». Επίσης είπε ότι ο ίδιος με όποιο  μεγάλο κόμμα έθετε υποψηφιότητα θα μπορούσε να εκλεγεί. Τώρα ο λαός τον ψήφισε για τη σταθερή πορεία του και το γεγονός ότι ζητούσε μεταρρυθμίσεις. Εκτίμησε δε ότι  «Το Ποτάμι και  το ΠΑΣΟΚ, θα τα καταπιεί η Ένωση Κεντρώων στις επόμενες εκλογές».

Επεσήμανε ότι «Ο Καραμανλής ο Κώστας το 2004 σας θυμίζω, είχε πει το εξής: «θα προτιμήσω να είμαι δυσάρεστος και όχι ευχάριστος». Αν το είχε τηρήσει, η χώρα δεν θα είχε τώρα μνημόνια».

Ο κ. Λεβέντης διατύπωσε και την άποψή του για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι ο Μεϊμαράκης δεν μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία. .Χρειάζεται ένα νέο ηλικιακά πρόσωπο, ενώ για τον κ. Τζιτζικώστα είπε ότι «Ο πατέρας του (του Α. Τζιτζικώστα) ήταν βασιλόφρων και επειδή και με τη Χρυσή Αυγή επέμενε να δώσει προσκλήσεις, δημιούργησε τότε στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα με τον Παπούλια. Νέος είναι ο Α. Τζιτζικώστας, δεν έχει αποδείξει πάντως στη Θεσσαλονίκη ότι στον τομέα που υπηρετεί έχει κάποια επιτυχία. Εγώ θεωρώ ότι θα πάει τη Ν.Δ. δεξιότερα γιατί ο Α. Τζιτζικώστας, είναι δεξιός ο άνθρωπος. Το ίδιο και ο Γεωργιάδης. Ο Γεωργιάδης είναι και αυτός ακραίος δεξιός, θα πάει τη ΝΔ ακόμα πιο δεξιά». Πάντως απέρριψε και τον κ. Κ. Μητσοτάκη ως «Μητσοτάκη».

Εξέφρασε πάντως και την άποψή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κινηθεί στο μεσαίο χώρο τον οποί θα μπορούσε να καλύψει ο κ. Μητσοτάκης ,αλλά βαρύνεται με την αποστασία.