Ο Β. Μεϊμαράκης «σπάει» τη σιωπή του και μιλά για υποκρισία

23.11.2015

Ξεσκέπασε την «παράγκα» ο Μεϊμαράκης

Ξεσπάθωσε ο Β. Μειμαράκης κατά όλων όσων επιχειρούν να του επιρρίψουν ευθύνες για την αστοχία διενέργειας των  εσωκομματικών  εκλογών και δήλωσε ότι παραμένει υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου. Παράλληλα δήλωσε  ότι θα παραιτηθεί από μεταβατικός εάν κι ο Τζιτζικώστας παραιτηθεί από  Περιφερειάρχης και ξεσκέπασε την «παράγκα» όσων επέλεξαν τη συγκεκριμένη εταιρία.

Ο κ.  Μεϊμαράκης πέρασε στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας ότι  ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των ανθυποψηφίων του, τονίζοντας ότι όλοι γνώριζαν την εταιρία που ανέλαβε τις εκλογές, σημειώνοντας ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε αναλάβει αρκετά έργα.

Μάλιστα εξέφρασε την πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του μεταβατικού προέδρου, εφόσον παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης τους και οι ανθυποψήφιοί του.

Συγκεκριμένα ζήτησε, ο Απόστολος Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης από τις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά για τον Απόστολο Τζιτζικώστα επισήμανε ότι έχει εκτελεστική ευθύνη, «δεν τον αγάπησαν έτσι ξαφνικά όλοι οι δήμαρχοι της περιοχής…»

Τόνισε ότι εφόσον παραιτηθούν και οι ανθυποψήφιοί του από τις θέσεις ευθύνης του κατέχουν, τότε και ο ίδιος παραδίδει την μεταβατική προεδρία του κόμματος στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. «Τον καλώ και από τώρα να έρθει να του παραδώσω. Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα. Αλλά να παραιτηθούν και οι άλλοι. Αν δεν παραιτηθούν, θα τους κρίνει ο λαός» ανέφερε.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και σε άλλους πιθανούς υποψήφιους για τη θέση του μεταβατικού προέδρου, όπως είναι η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και ο Δημήτρης Σιούφας. Σημείωσε, δε, ότι ουδέποτε ήθελε τον ρόλο του μεταβατικού προέδρου και πως αυτό το είχε θέσει και τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, μετά τις εκλογές, αλλά κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τη θέση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε πως δεν θέτει στη διάθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την παραίτησή του επειδή θεωρεί πως δεν φέρει ευθύνη για το τεχνικό -όπως υπογράμμισε- πρόβλημα που σημειώθηκε την Κυριακή, ενώ επέρριψε τις ευθύνες εμμέσως κατά του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου, του γενικού διευθυντή Κώστα Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής Νίκου Πέτσα.

Δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τον κ. Παπαμιμίκο, αλλά δεν μπορεί να του ζητήσει την παραίτηση και σημείωσε ότι τόσο ο γραμματέας του κόμματος, όσο και οι Τσιμάρας και Πέτσας είναι επιλογές του κ. Σαμαρά.

Υπογράμμισε, ότι όλοι οι υποψήφιοι γνώριζαν για την εταιρία, καθώς είχαν εκπροσώπους στην ΚΕΦΕ, και έκανε λόγο για υποκρισία. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε θέσει το ζήτημα της εταιρίας που θα αναλάμβανε τις εκλογές και τότε του είπαν ότι δεν είχε αρμοδιότητα επ’ αυτού.

Εξαπέλυσε, δε, σφοδρή επίθεση κατά των ανθυποψηφίων του και στελεχών που τους στηρίζουν επειδή γνώριζαν την εταιρία, καθώς είχε αναλάβει πολλά έργα επί κυβέρνησης Σαμαρά, και όλοι διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για αξιόπιστη επιχείρηση. «Φταίω που τους εμπιστεύτηκα» είπε.

Στο στόχαστρό του έβαλε και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, παρατηρώντας: «Ο Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρία αυτήν».

Επιπλέον, επιτέθηκε στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει ζητήσει μετ’ επιτάσεως την παραίτηση Μεϊμαράκη, αναφέροντας ότι όχι μόνο γνώριζε την εταιρία, αλλά είχε και δικηγορικές συνεργασίες μαζί της. «Οι άρτι αφιχθέντες θα πρέπει να σέβονται εκείνους που έχουν 40 χρόνια ιστορίας στο κόμμα που τους υποδέχθηκε» σημείωσε.

Εξαπέλυσε, δε, βολές κατά των ανθυποψηφίων του, επειδή μετέτρεψαν ένα τεχνικό πρόβλημα σε πολιτικό ζήτημα, διανθισμένο με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, την ώρα που θα έπρεπε όλοι μαζί να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν ένα θέμα που δημιουργούσε πλήγμα στην εικόνα της ΝΔ και πλήγωνε τους ψηφοφόρους της.

Επιπλέον, ανέφερε πως η εκκωφαντική σιωπή του χθες έπρεπε να ερμηνευθεί ως βαθιά θλίψη για αυτό που συνέβη και μήνυμα συγγνώμης προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Τάχθηκε δε υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στη ΝΔ το ταχύτερο δυνατόν και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τις κερδίσει.

Μετά τη δήλωσή του, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον των Παπαμιμίκου, Τσιμάρα και Πέτσα.