Ο Β. Οικονόμου ξεσκέπασε την απόκρυψη του «Ήλιου» από τον Κατρούγκαλο

 15.7.2016

Ξεσκέπασε την αδιαφάνεια και τις προσπάθειες απόκρυψης της αλήθειας αναφορικά με το πετσόκομμα των συντάξεων από τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο, ώστε να μπορεί ισχυρίζεται ακόμη ότι δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις με το να κρύβει  τα στοιχεία από το σύστημα Ήλιος ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Β. Οικονόμου.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ζητάει  με ερώτησή του από  τον υπουργό να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί κρύβει τα στοιχεία από το σύστημα Ήλιος και πότε πρόκειται να το ενημερώσει, ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τα έργα και τις ημέρες του κ. Κατρούγκαλου.

Στην ερώτησή του ο κ. Οικονόμου την οποία συνυπογράφουν ακόμη 19 βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «Μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ήταν το σύστημα «Ήλιος», μέσω του οποίου καταγραφόταν το ύψος, ο αριθμός των συντάξεων και η καταβαλλόμενη δαπάνη για τις συντάξεις στη χώρα μας. Ήταν μια σπουδαία μεταρρύθμιση της προηγούμενης συγκυβέρνησης Σαμαρά».

Και προσθέτει «Ερχόμενος ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάφερε το μοναδικό επίτευγμα να σβήσει τον «Ήλιο» και να ρίξει σκοτάδι στην ενημέρωση και τη γνώση του επιπέδου των συντάξεων (δηλαδή αν μειώνονται και πόσο!) για να μπορεί βέβαια ο Υπουργός να λέει ότι δεν έκοψε τις συντάξεις και τις κράτησε στα επίπεδα που τις βρήκε! Η πολιτική εξαπάτηση δια της αδιαφάνειας και συσκότισης είναι φανερή και πολιτικά απαράδεκτη».

Και καταλήγει «Καθόσον γνωρίζουμε, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τη συλλογή πληροφοριών και την καταγραφή αυτών κάθε μήνα, χωρίς όμως να ανακοινώνουν τα στοιχεία για τις συντάξεις».

Και το ερώτημα που τίθεται είναι ο κ. Κατρούγκαλος θα αφήσει ποτέ να ανατείλει και πάλι ο Ήλιος και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στη καταβολή των συντάξεων;