Ο Β. Περγάλιας είναι αποφασισμένος να μην προχωρήσει στην αξιολόγηση των υπαλλήλων  του Δήμου Τανάγρας

Αποφασισμένος να μην υπογράψει καμία αξιολόγηση υπάλληλων εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 17 Οκτώβρη, όπως και για την μεταφορά των ταμειακών αποθεματικών  του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Ο κ. Β. Περγάλιας, μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Θεοδώρου τόνισε ότι: «Ως Δήμαρχος Τανάγρας δεν πρόκειται ποτέ να υπογράψω την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου Τανάγρας γιατί δεν είμαι αρμόδιος. Η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει από Ανεξάρτητη Αρχή ώστε να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια». Μάλιστα ζήτησε να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση, κάτι που έγινε, για να υπάρχει κάλυψη και να μην διωχθεί για παράβαση καθήκοντος όπως ορίζει ο νόμος.

Ανάλογη απόφαση  έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας και για την μεταφορά των ταμειακών αποθεματικών του δήμου που ανέρχονται σε 9.5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο κ. Β. Περγάλιας ζήτησε να ληφθεί σε πρώτη φάση απόφαση για το άνοιγμα μηδενικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να μην διωχθεί ο ίδιος για παράβαση καθήκοντος. Βεβαίως αυτό δεν μπορεί να αποκλείσει μονομερή πράξη της κυβέρνησης  να πάρει τα αποθεματικών  των Δήμων, καθώς υπάρχει σχετικός νόμος.