Ο Γιάννης Τσιρώνης στην Ημερίδα της Ο.Σ.Ω. για το Κτηματολόγιο και τους Δασικούς Χάρτες του Ωρωπού

Εκδήλωση-Ημερίδα για τους Δασικούς Χάρτες πραγματοποίησε, το πρωί της Κυριακής 11 Μαρτίου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού στο κέντρο Atlantis, όπου παρέστη και μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ω. κ. Γιώργος Παναγόπουλος ευχαρίστησε  τον Υπουργό για την παρουσία του, καθώς και τους εκπροσώπους της εταιρίας Κτηματογράφησης αλλά και τα μέλη των 43 Συλλόγων που ανήκουν στην Ομοσπονδία.

Επεσήμανε ότι το ζήτημα των Δασικών Χαρτών και η τακτοποίηση των ιδιοκτησιών είναι  μείζονος σημασίας. Ένα θέμα  που επί δεκαετίες ταλανίζει τους  πολίτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία τώρα να τακτοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Κατά την Ημερίδα οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι οικιστές ενημερώθηκαν για την πρόσφατη ανάρτηση των Δασικών Χαρτών για τον Δήμο Ωρωπού, καθώς και για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο στον Ωρωπό.

Η Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή Δασολόγων του Δασαρχείου Καπανδριτίου και Νομικών και Τεχνικών επιστημόνων του υπεύθυνου Γραφείου Κτηματογράφησης για τον Ωρωπό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση προβλήθηκαν Δασικοί Χάρτες, καθώς και αιτήσεις Κτηματογράφισης.

Απαντήσεις δόθηκαν σχετικά με τις ιδιοκτησίες των κατοίκων όσον αφορά το Κτηματολόγιο και τα Δασικά, ενώ ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι η ΟΣΩ  θα παρέχει  δωρεάν τεχνική βοήθεια στην συμπλήρωση των δηλώσεων Κτηματογράφησης, με Τεχνική Ομάδα εθελοντών επιστημόνων της Ομοσπονδίας, από σήμερα μέχρι την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.