Ο Γιασημάκης πέτυχε να παραμείνει το Τ.Α. Ωρωπού στον Κάλαμο και να έχει Τοπικό Αστυνομικό το Καπανδρίτι

Πέτυχε το, σχεδόν, ακατόρθωτο!!! Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης μετά από σκληρές και συντονισμένες προσπάθειες,  σήμερα,  με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα πέτυχε να αλλάξει η απόφαση και να παραμείνει στον Κάλαμο το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού. Παράλληλα πέτυχε στο Καπανδρίτι να λειτουργήσει ο θεσμός του Τοπικού Αστυνομικού σε κτίριο το οποίο θα διαθέσει ο Δήμος και  θα καλύψει ο ίδιος τις λειτουργικές ανάγκες του.

Να θυμίσουμε ότι με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 άρθρο 16 παράγραφος 2  στο πλαίσιο τότε της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασιστεί τα Τμήματα Ασφαλείας να υπάγονται απευθείας στην Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής. Μετά από αυτό το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού στον Κάλαμο θα έπρεπε να εδρεύει στην έδρα κάθε δήμου.

Την περίοδο εκείνη στο πλαίσιο των περικοπών λόγω μνημονίων καταργήθηκε και το Α.Τ. Καπανδριτίου δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Η εγκληματικότητα, καθώς και η παραβατικότητα αυξήθηκαν και ο Ωρωπός έμοιαζε με ξέφραγο αμπέλι, αφού δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατό η φύλαξη του από την ΕΛ.ΑΣ η οποία είχε και έχει σοβαρές ελλείψεις σε άνδρες.

Η πληροφορία ότι μεταφέρεται βάση του ΠΔ. και το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού από τον Κάλαμο στη Σκάλα Ωρωπού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου και των πολιτών.

Ο κ. Γιασημάκης μετά  την άμεση  επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Τ. Θεοδωρικάκο και εν συνεχεία τη συνάντηση του με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο  Κ. Σκούμα πέτυχε την παραμονή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού στον Κάλαμο. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς δεν διαταράσσεται η διασπορά των αστυνομικών δυνάμεων στο δήμο.

Παράλληλα πέτυχε στο Καπανδρίτι να λειτουργήσει ο θεσμός του Τοπικού Αστυνομικού σε κτίριο το οποίο θα διαθέσει  ο Δήμος και  θα καλύψει ο ίδιος τις λειτουργικές ανάγκες του.

Με δεδομένο ότι λειτουργεί και το Α.Τ. Αυλώνα ο Ωρωπός διαθέτει, πλέον, μια ομπρέλα προστασίας δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιών τους. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για να περιοριστεί η εγκληματικότητα και η παραβατική συμπεριφορά των κακοποιών στοιχείων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε πριν από λίγο με τον κ. Γιασημάκη και τον ενημέρωσε ότι όλα τα αιτήματά του έγιναν αποδεκτά από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Είναι μια μεγάλη επιτυχία την οποία πιστώνεται προσωπικά ο δήμαρχος ο οποίος αντέδρασε άμεσα,  αποφασιστικά και διεκδικητικά, αφού είχε όλα τα στοιχεία  που συνηγορούσαν στην παραμονή του Τμήματος Ασφαλείας στον Κάλαμο και μάλιστα πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Ο κ. Γιασημάκης με ανακοίνωσή του στην προσωπική ιστοσελίδα του πριν από λίγο απέφθηνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και στον Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου, για την αμέριστη στήριξη τους και την άμεση ανταπόκρισή στο δίκαιο του αιτήματός μας».

Πρόσθεσε δε ότι «Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό όταν κρατικοί παράγοντες σε τόσο υψηλό επίπεδο αφουγκράζονται άμεσα την φωνή των τοπικών κοινωνιών και δίνουν λύσεις στα προβλήματα εν τη γενέσει τους»

Να σημειώσουμε ότι σημαντική ήταν η συμβολή στην θετική έκβαση της υπόθεσης του Βουλευτή Ανατολικής Περιφέρειας Αττικής κ. Β. Οικονόμου.