Ο Γ. Γιασημάκης έκανε τα Αποκαλυπτήρια της Προκοννήσου Ελάφου στα Νέα Παλάτια

Τα αποκαλυπτήρια της Προκοννήσου Ελάφου πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, επί της οδού Γεννηματά, ακριβώς απέναντι από τον κτήριο του Πνευματικού και Πολιτιστικού Ομίλου Νέων Παλατίων. Το άγαλμα είναι δωρεά φίλου του Ομίλου, κατασκευασμένο από γαλλικά υλικά στην Κίνα.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη, τον Πρόεδρο του Ομίλου Μιχάλη Πολυχρόνη και τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Παλατίων αιδεσιμολογιότατο π. Νικόλαο.

Ο  Δήμαρχος  στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Ένα όνειρο χρόνων, των Παλατιανών, έγινε πραγματικότητα. Η Προκόννησος Έλαφος, το σύμβολο των Παλατιανών στη Μικρασία,  κοσμεί, από σήμερα, τη νέα πατρίδα μας, τα Νέα Παλάτια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο, στα Νέα Παλάτια. Τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων Μιχάλη Πολυχρόνη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Γιατί όταν υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν τον πολιτισμό τότε τα ήθη και τα έθιμά μας, οι παραδόσεις μας, μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και εμείς στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που υπηρετούν την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Από πλευράς του ο κ. Πολυχρόνης αναφέρθηκε στην ιστορία των Παλατιανών και πως έφτασαν στον Ωρωπό μετά την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και πως η Προκόννησος Έλαφος κοσμεί, πλέον, τα Νέα Παλάτια για να θυμίζει την πατρώα γη.

Η Προκόννησος Έλαφος βλέπει προς την θάλασσα. Δείχνει το δρόμο που  οδηγεί πίσω στις αλύτρωτες πατρίδες, εκεί στο Μαρμαρά,  στα Προκοννήσια από όπου  ξεριζώθηκαν οι πρόγονοι των Παλατιανών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Κανελλόπουλος και Ανδρέας Γαζβινιάν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Τοπικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου Μιχάλης Λαγός, το Δ.Σ. του Πνευματικού και Πολιτιστικού Ομίλου Νέων Παλατίων καθώς και πολλοί κάτοικοι των Νέων Παλατίων.