Ο Γ. Γιασημάκης εξήγγειλε την κατασκευή νέων δημοτικών σχολείων σε Αφίδνες και χωριό Ωρωπός

Την κατασκευή δύο νέων σύγχρονων Δημοτικών Σχολείων στις Αφίδνες και το χωριό Ωρωπός εξήγγειλε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου,  κατά την  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δρόμος για την κατασκευή των δύο αυτών σχολείων ανοίγει μετά την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο των νέων Τοπικών Ρυμοτομικών Σχεδίων για τις Αφίδνες και το Χωριό Ωρωπός, καθώς είναι ενταγμένα μέσα σε αυτά.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Οι Αφίδνες γυρίζουν σελίδα, εκσυγχρονίζονται και επενδύουν στο μέλλον της νέας γενιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αρχή, ήδη, έχει ξεκινήσει τις ενέργειες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης κατασκευής των δύο σχολείων.  Μάλιστα καταβάλλεται προσπάθεια μέσα στο 2022 να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση της κατασκευής τουλάχιστον του σχολείου στις Αφίδνες.

Η κατασκευή των δύο αυτών σχολείων έρχεται να επιλύσει χρόνια προβλήματα  της τοπικής κοινωνίας καθώς τα υπάρχοντα σχολεία είναι παλιά και δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Τα νέα σχολεία θα είναι σύγχρονα, λειτουργικά που θα δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να διαβιούν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον ώστε να υπάρχει και το βέλτιστο,  δυνατό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Δύο ακόμα έργα πνοής θα γίνουν στις Αφίδνες. Το παλιό σχολείο των Αδιφνών θα ανακαινιστεί και μελλοντικά, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο και επίσης θα δημιουργηθεί μεγάλο πάρκινγκ στο χώρο που σήμερα βρίσκεται ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου, ώστε να λύσει το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει με το πάρκινγκ στις Αφίδνες.