Ο Γ. Γιασημάκης κατήγγειλε ποιος βρίσκεται πίσω από τα ανώνυμα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα

 

Τα ψεύτικα προφίλ, τα ανώνυμα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά ήταν το θέμα της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που έδωσε, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου, η δημοτική παράταξη  «Δυναμική Πολιτεία» στα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιώτης Χασιώτης, πληρεξούσιος δικηγόρος πέντε πολιτών, οι οποίοι πρόσκεινται στη Δυναμική Πολιτεία, το Δεκέμβριο του 2017 κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αθηνών μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και του νόμου περί προσωπικών δεδομένων αναφορικά με ανώνυμα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα ηλεκτρονικά μέσα «ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΩΡΩΠΟΥ», «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΩΡΩΠΟΥ» και «OroposNews.Net».

Μετά από εντολή της Εισαγγελίας Αθηνών προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχετική έρευνα, ταυτοποιήθηκε το πρόσωπο, το οποίο είναι ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού κ. Προκόπης Τόλιας.

Ο επικεφαλής της “Δυναμικής Πολιτείας” κ. Γιώργος Γιασημάκης, κάλεσε το  Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση να πάρει θέση, για να αποποιηθεί την πολιτική ευθύνη.

Η ιστορία, όμως, των fake profile στο διαδίκτυο είναι μια παλιά αμαρτωλή υπόθεση που ταλανίζει την πολιτική ζωή στον Ωρωπό αλλά και ευρύτερα. Πρόκειται για μια αρρωστημένη άκρως νοσηρή κατάσταση που δεν προάγει τον πολιτισμό και τραυματίζει τη δημοκρατία. Προσβάλει υπολήψεις, πρόσωπα και οικογένειες.

Η παράταξη του κ. Γιασημάκη μπορεί να αντέδρασε σε αυτό το νοσηρό φαινόμενο, αλλά δεν ανακάλυψε την πυρίτιδα. Δυστυχώς υπάρχουν από όλες τις πλευρές αντίστοιχα φαινόμενα που κάνουν πάρτι στο διαδίκτυο δίκην μαγκιάς και εξυπνάδας. Το χειρότερο θα είναι να ανοίξει ένας φαύλος κύκλος μηνύσεων και καταγγελιών ένθεν κακείθεν, που θα δυναμιτίσει το προεκλογικό κλίμα και θα οδηγήσει σε ακρότητες. Όμως και να σταυρώσεις κάποιον δεν σημαίνει ότι κέρδισες τον πρώτο λαχνό, αν το παιχνιδάκι αυτό δεν σταματήσει.

Επί της ουσίας ο χρόνος και η Δικαιοσύνη θα δείξουν. Εκ των προτέρων δικαστής δεν μπορεί να είναι ο καθείς. Κριτής είναι η Δικαιοσύνη. Μέχρι τότε υπομονή.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι πολίτες αηδιάζουν με κάθε τι  που δεν έχει σχέση με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων τους. Το μόνο που ζητούν από τους υποψήφιους Δημάρχους είναι συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις για το μέλλον του Δήμου και όχι ειδήσεις-πυροτεχνήματα μόνο για πολιτικές εντυπώσεις.

Η «Άποψη τώρα», εδώ και δύο χρόνια, με αρθρογραφία,  τάχθηκε απέναντι σε αυτές τις πρακτικές των ψεύτικων προφίλ. Με κάθετο λόγο αντέδρασε και ζήτησε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν αυτό το φαινόμενο. Εις μάτην. Τότε φαίνεται ότι βολεύονταν όλοι. Καιρός τώρα να μαζευτούν, γιατί οι πολίτες στο τέλος θα τους γυρίσουν την πλάτη.