Ο Γ. Οικονομάκος θα κόψει «την πίτα»… των εκλογών;

Η αναμενόμενη υποψηφιότητα Δημήτρη Βελτανιώτη για το Δήμο Ωρωπού, ανασυντάσσει το αυτοδιοικητικό τοπίο προκαλώντας αμηχανία, αλλά και προβληματισμό στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Παρασκευή ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης θα έχει κλειστή συνάντηση με τα στελέχη του συνδυασμού του «Πρώτα ο Δημότης» για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του. Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν ο συνδυασμός του «Πρώτα ο Δημότης» να μην κατέβει στις εκλογές μετά την κάθοδο Βελτανιώτη. Άλλωστε έχει δεχτεί σοβαρά χτυπήματα από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές όπου είχε πετύχει το περίφημο 17-17 και όλοι προμήνυαν να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα τοπικά δρώμενα. Σύντομα ο συνδυασμός άρχισε να φυλλοροεί με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος της δύναμης του. Όσοι απέμειναν αναζητούν στέγη, καθώς ορισμένοι αναμένεται να ακολουθήσουν τον Δ. Βελτανιώτη, ενώ κάποιοι άλλοι κλείνουν, ήδη, το μάτι προς τον Γ. Γιασημάκη. Άγνωστο είναι πόσοι θα κινηθούν προς τον Κ. Λίτσα.

Στο στρατόπεδο Κ. Λίτσα, μετά την πρώτη ψυχρολουσία από τις προθέσεις Βελτανιώτη, προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις εξελίξεις καθώς, πλέον, έχουν διαμορφωθεί νέα δεδομένα. Με κάθε ευκαιρία επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν την αυτόνομη πορεία. Το ερώτημα είναι, εάν θα αντέξει ο συνδυασμός του στην πίεση των δύο, τουλάχιστον, ισχυρών ψηφοδελτίων.

Ο  επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Δημιουργίας» Διονύσης Καμπιώτης με κάθε ευκαιρία επιμένει ότι «τώρα είναι πιο καθαρό το τοπίο» και θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του προς τις εκλογές», καθώς θεωρεί ότι είναι έτοιμος να δώσει μια γενναία μάχη, επί ίσοις όροις.

Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν στο προσκήνιο τον πρώην Δήμαρχο Γ. Οικονομάκο οποίος σκέφτεται ακόμα περισσότερο την κάθοδό του στις εκλογές καθώς εκτιμά ότι μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό της εκλογικής εξίσωσης και να κόψει την «πίτα».

Ο Γ. Οικονομάκος έχει εντείνει τις επαφές του με αυτοδιοικητικά στελέχη και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Πολλά στελέχη τον πιέζουν να κατέβει στις εκλογές, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να ενώσει και να κόψει υπό προϋποθέσεις πρώτος το νήμα. Αρκεί να μην χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο στις διαβουλεύσεις.

Μέσα από αυτές τις ζυμώσεις ένα είναι βέβαιον ότι θα απολαύσουμε έναν πλούσιο προεκλογικό χειμώνα κι ένα ακόμα πιο υπέροχο και ευχάριστο καλοκαίρι.