Ο Δήμαρχος αποφάσισε τη σήμανση των οδών στο Δήμο Τανάγρας

9.3.2016

Στην άμεση προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια πινακίδων σήμανσης για το δήμο Τανάγρας προχωράει ο Δήμαρχος κ. Β. Περγάλιας, ώστε να λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει επί χρόνια η  περιοχή με την σηματοδότηση.

Η «Άποψη τώρ@» στο φύλλο που κυκλοφόρησε το Μάρτιο, σε άρθρο της με τίτλο «Ανύπαρκτη η σήμανση προς Δερβενοχώρια. Χρειάζεται η… ΕΜΑΚ για να τα ανακαλύψει ο επισκέπτης» είχε στηλιτεύσει την εικόνα που εμφανίζει ο Δήμος,  σχεδόν, στο σύνολό του με την έλλειψη επαρκούς σηματοδότησης. Τα Δερβενοχώρια ήταν το ερέθισμα για το άρθρο γιατί αντίστοιχη εικόνα εμφανίζουν και τα Οινόφυτα και τα χωριά της Τανάγρας, ειδικά σε σημεία όπου υπάρχουν οδικοί κόμβοι στις παράπλευρες οδούς της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο καθημερινά ταλαιπωρεί τους επισκέπτες αλλά και όσους διέρχονται επαγγελματικά το Δημοτικό συγκρότημα Τανάγρας, καθώς δεν υπάρχει σήμανση σε κομβικά σημεία με σοβαρό τον κίνδυνο αποπροσανατολισμού ακόμη και για εκείνους που συχνά πυκνά βρίσκονται στην περιοχή.

Η αντίδραση του Δημάρχου Τανάγρας φαίνεται ότι υπήρξε ακαριαία, καθώς έχει  ενστερνιστεί  το πρόβλημα και άμεσα προχώρησε στην προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού με στόχο να εξωραΐσει την εικόνα της περιοχής, προς όφελος των κατοίκων της και των πολιτών που καθημερινά την επισκέπτονται.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη αναφέρει ότι ο Δήμος Τανάγρας προκηρύσσει:

«Πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά, για την προμήθεια πινακίδων σήμανσης και υλικών και οδικής ασφάλισης , με σκοπό την κάλυψη αναγκών του Δήμου, με προϋπολογισμό € 72.816,00 με Φ.Π.Α. (23%)

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Δημαρχείο Τανάγρας (Παμ. Ταξιαρχών 1, Σχηματάρι Βοιωτίας Τ.Κ. : 32009 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών, την ημερομηνία 16η του μηνός Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός ακυρωθεί ή κριθεί άγονος θα επαναληφθεί στον ίδιο τόπο την 23η του μηνός Μαρτίου 2016 ημέρα Πέμπτη και με ώρα λήξης υποβολής των προσφορών την 10:30 π.μ.».