Ο Δήμαρχος μαζί με τους εργαζομένους στις κινητοποιήσεις τους

Τα παρών έδωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ Θωμάς Ρούσσης, με τον Αντ/ρχο Δημήτρη Βελτανιώτη  στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ  για το ζήτημα των Συμβασιούχων μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη λήψη απόφασης ανάληψης νέων πρωτοβουλιών για την επίλυση του ζητήματος, εχθές Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.

Κατόπιν,  έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθέσεις των στελεχών του Υπουργείου, και την αντιμετώπιση του προβλήματος  διασφαλίζοντας την παραμονή των συμβασιούχων στους Δήμους.

Την ίδια ώρα που γινόταν η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, διεξάγονταν  συγκέντρωση  Δημάρχων, αιρετών και εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου δυναμική παρουσία είχαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Ωρωπού μαζί με το Δήμαρχο.

Για τη στάση απέναντι στις αποφάσεις του Υπουργείου για τους συμβασιούχους, πραγματοποιήθηκε παράλληλα έκτακτη σύγκληση του  δημοτικού συμβουλίου  εχθές το βράδυ  στις 8.00μμ, με θέμα λήψης απόφασης και προτάσεις για την στήριξη και την παραμονή των εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, πήραν το λόγο και ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή για την στήριξη στον αγώνα τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, την άριστη συνεργασία μεταξύ συνδικάτου, εργαζομένων, και Δημοτικής Αρχής. Να σημειώσουμε πως κανείς αρχηγός των παρατάξεων, η άλλος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, δεν βρέθηκε εχθές στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εξαιρουμένου του κ. Χασιώτη Μιχάλη.

Ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση του Δημάρχου και εκδόθηκε η εξής απόφαση που παραθέτουμε παρακάτω. Το πολύ σημαντικό αυτό θέμα για το μέλλον των εργαζομένων, σημαδεύτηκε για άλλη μια φορά, από την εμμονή της αντιπολίτευσης να μπερδεύει την απόφαση της δημοτικής αρχής για την ανάθεση των απορριμμάτων σε ιδιώτη, με το θέμα των συμβασιούχων. Βρήκαν την ευκαιρία, να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτών των ανθρώπων, προκειμένου να καταφύγουν σε πολιτικές κορώνες άρνησης και μηδενισμού. Ο δήμαρχος εξήγησε, για πολλοστή φορά, πως κάνεις εργαζόμενος είτε μόνιμος είτε συμβασιούχος δεν περισσεύει, και το στοίχημα όλων είναι οι καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας προς τους δημότες του, για ένα δήμο να «λάμπει», όπως χαρακτηριστικά είπε. Παραθέτουμε τις ομιλίες του Δημάρχου στα σχετικά βίντεο.

Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού