Ο Δήμαρχος Τανάγρας Β. Περγάλιας εγκαινίασε τη Θεατρική Σκηνή Οινοφύτων

Ένα όνειρο χρόνων έγινε πραγματικότητα. Μια ιδέα έλαβε σάρκα και οστά. Είναι η ανακαινισμένη Θεατρική Σκηνή στο Μέγαρο «Δημοσθένης Λιάπης» στα Οινόφυτα, η οποία εγκαινιάστηκε, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, από τον Δήμαρχο Τανάγρας  Βασίλη Περγάλια.

Ήταν μια ιδέα της Κατερίνας Λιάπη, υπεύθυνης της Θεατρικής Ομάδας Οινοφύτων, η οποία, εδώ και χρόνια, δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού. Μιας ομάδας νέων ανθρώπων που θέλει να δώσει στον τόπο της θεατρικά ερεθίσματα. Μιας ομάδας όπου το έργο έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί πολλές φορές.

Ήταν η ανάγκη για μια σύγχρονη στέγη για αυτά τα παιδιά που δίνουν το χρόνο τους για να παράξουν πολιτισμό.  Ένα μικρό «θεατρικό παλάτι»  που θα στεγάσει τα όνειρα των ανθρώπων του πολιτισμού της περιοχής.

Από σήμερα τα Οινόφυτα έχουν ένα πραγματικό στολίδι πολιτισμού, ένα κόσμημα, που μαζί με το κτίριο του ΚΕΔ και τη Βιβλιοθήκη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμου Β΄ αποτελούν ένα κτιριακό σύνολο που δίνει τη δυνατότητα για την ανάδειξη και παραγωγή  υψηλού επιπέδου πολιτιστικών δρώμενων  στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας στην ομιλία του, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου για τον πολιτισμό στην περιοχή, ενώ εξήγγειλε ότι αντίστοιχη αίθουσα πολιτισμού θα αποκτήσει και το Δήλεσι.

Αναφέρθηκε στην ιδέα που κατέθεσε η κα Κατερίνα Δάβρη για την ανακαίνιση και τη δημιουργία της Θεατρικής Σκηνής στο  Μέγαρο Δημοσθένη Λιάπης» ένα κτίριο το οποίο κατασκεύασε  ο Δημοσθένης Λιάπης και σήμερα παίρνει την τελική μορφή του για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πολιτισμού στην περιοχή.

Δείτε την κοπή της κορδέλας από το Δήμαρχο Τανάγρας Β. Περγάλια και την ομιλία του:

Ακολούθως η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας  Φ. Παπαθωμά, όπως, επίσης,  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κ.  Μπακοδήμος και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Μπουρμάς, εξήραν την απόφαση του Δημάρχου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια  να δημιουργήσει αυτή την κυψέλη πολιτισμού στα Οινόφυτα υπογραμμίζοντας ότι θα είναι δίπλα του και θα στηρίξουν την Θεατρική Ομάδα να ανεβάσει σημαντικά έργα.

Αλλά και ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Μουλκιώτης αναφέρθηκε στο έργο του Δημάρχου Τανάγρας τονίζοντας ότι τέτοια έργα προάγουν τον πολιτισμό και πρέπει να στηρίζονται.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Τανάγρας τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες την υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας Κατερίνα Δάβρη, τον σκηνοθέτη  Δ. Θεοδώρου και την θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης». Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στομ προαύλιο χώρο  του Μεγάρου Πολιτισμού  «Δημοσθένης Λιάπης».

Στην εκδήλωση παρέστη, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας, Τοπικοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, ο πρώην Δήμαρχος Οινοφύτων Γ. Θεοδωρόπουλος, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως ο πρώην Πρόεδρος του ΝΟΑ Πέτρος Μπέλμπας, η υποψήφιότητα του ο οποίου με το συνδυασμό του Δημάρχου ανακοινώθηκε προσφάτως, η Υπεύθυνη του ΚΕΔ Οινοφύτων Σοφία Λιάπη, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, όπως οι ηθοποιοί Αλμπέρτο Εσκενάζυ,  Μαίρη Χαλκιά, Ελένη Οικονομίδου Υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, η ηθοποιός και υπεύθυνη της θεατρικής Ομάδας Rectis Γεωργία Καρλατήρα και πλήθος κόσμου.

Παρακολουθείστε όλη την εκδήλωση: