Ο Δήμαρχος Τανάγρας Β. Περγάλιας εγκαινίασε τη νέα πλατεία του Αγίου Θωμά Οινοφύτων (Βίντεο και Εικόνες)

Εγκαινιάστηκε, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, από τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, η νέα πλατεία πέριξ του Ιερού Ναού Γενεθλίων Θεοτόκου, στη Κοινότητα του Αγίου Θωμά, της Δ.Ε.  Οινοφύτων.

Η νέα πλατεία του Αγίου Θωμά αποτελεί κόσμημα για την κωμόπολη και δημιουργεί ένα σύνολο με τον Ιερό Ναό δίνοντας ζωή στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας στην ομιλία του τόνισε ότι «Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί με σταθερά βήματα τις υποσχέσεις της. Η δημιουργία της πλατείας ήταν μια υπόσχεση που έλαβε σάρκα και οστά».

Ο κ. Περγάλιας, με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοίνωσε ότι «σε λίγο καιρό θα ανεγερθεί και το μνημείο πεσόντων σφαγιασθέντων κατά την Γερμανική κατοχή, καθώς ο Άγιος Θωμάς έχει χαρακτηριστεί Μαρτυρικό Χωριό» και ευχαρίστησε από καρδιάς την κα Γεωργία Βουγέση για την καθοριστική συμβολή της στην ανάδειξη του θέματος.

Να θυμίσουμε ότι  μετά την στοιχειοθετημένη μελέτη  της κας Γεωργίας Βουγέση, την πρότασή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας και την αποδοχή της, ο κ. Β. Περγάλιας κίνησε τις διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό του Αγίου Θωμά σε Μαρτυρικό Χωριό.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα “και τους απερχόμενους και τους νέους”, όπως τόνισε και στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Αγίου Θωμά.

Τον κ.  Περγάλια  προλόγισε η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Θωμά κα Βασιλική Καββά-Σιδεράκη, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Β. Περγάλια για την κατασκευή της πλατείας.

Των εγκαινίων προηγήθηκε ο Μέγας Εσπερινός για το Γενέθλιο της Θεοτόκου και η Περιφορά της Ιεράς Εικόνας, στην οποία παρέστη η Δημοτική Αρχή και πλήθος κόσμου.