Ο Δήμαρχος Ωρωπού ευχαρίστησε «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» για την προσφορά του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στα παιδιά του Δήμου Ωρωπού

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης υποδέχτηκε τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο στον προαύλιο χώρο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού όπου από το πρωί της Δευτέρας 29 Μαΐου μέχρι και σήμερα 2 Ιουνίου 2023 βρίσκονταν σταθμευμένη η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του εθελοντικού οργανισμού με το όνομα «Ιπποκράτης».

Σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών εθελοντές γιατροί τεσσάρων ειδικοτήτων (παιδίατρος, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος και οδοντίατρος) παρείχαν δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές και ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά – μαθητές του Δήμου Ωρωπού.

Σύμφωνα με το τελικό δελτίο της γραμματείας του «Ιπποκράτη» έγιναν συνολικά 553 προληπτικές εξετάσεις (117 παιδίατρος, 161 ΩΡΛ, 121 οφθαλμίατρος, 154 οδοντογιατρός) σε 178 παιδιά ξεπερνώντας ακόμα και τον προβλεπόμενο προγραμματισμό της μονάδας.

Η συνεργασία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τόσο το Κ.Ε.Π. Υγείας Ωρωπού αλλά και ο δήμαρχος έθεσαν το αίτημα για νέα έλευση της κινητής μονάδας σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότερα παιδιά του Δήμου Ωρωπού.

«Ένας ακόμα προορισμός του Ιπποκράτη ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Χαίρομαι που βρίσκομαι στον Ωρωπό. Με τον δήμαρχο και με τους ανθρώπους του Κ.Ε.Π. Υγείας έχουμε διαχρονική συνεργασία και θα είμαστε πάντα κοντά τους όπως και σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Μέλημα μας και στόχος μας είναι η υγεία των παιδιών και η πρώτη επαφή τους με τους γιατρούς. Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας», είπε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Γιάννης Γιαννόπουλος.

«Ευχαριστούμε το Χαμόγελο του Παιδιού και τους εθελοντές γιατρούς για αυτή τη μεγάλη προσφορά προς τα παιδιά του Δήμου μας. Εξυπηρέτησαν εκατοντάδες παιδιά και τους γονείς τους. Με αιχμή του δόρατος το Κ.Ε.Π. Υγείας Ωρωπού θα συνεχίσουμε τις δράσεις προληπτικής ιατρικής και στα παιδιά και στους ενήλικες»,  δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Φωτογραφικό υλικό – videos – social media: