Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θ. Ρούσης καλεί τον κ. Γ. Οικονομάκο σε δημόσιο διάλογο

20.10.2016

Ρίχνει το γάντι ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης και αποδέχεται τον ανοιχτό δημόσιο διάλογο τον οποίο ζήτησε ο πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Οικονομάκος  ενώπιον των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο, υπό τον όρο να εμφανίσει το βιβλίο των αποφάσεων της θητείας του και τους σκληρούς δίσκους που έχουν εξαφανιστεί.

Ο  κ. Θ. Ρούσσης με ανακοίνωσή του, σήμερα, απαντάει στην κριτική του  κ. Γ. Οικονομάκου που άσκησε στην πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου, όπου είχε προβεί σε απολογισμό της δίχρονης θητείας του,  δίνοντας συνέχεια σε μια κόντρα με πολιτικά, πλέον, χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση έχει ως εξής:

«Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, απάντησε στον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής για τα δύο χρόνια θητείας της, σε συνέντευξη τύπου που έδωσα ως Δήμαρχος Ωρωπού. θα ήταν πιο συνετό και σοφότερο, να απαντήσει με πραγματικά στοιχεία, αν έχει,  σε όλα αυτά τα οποία ανέφερα, πράγμα που δεν έκανε, αλλιώς να σωπάσει! Με το να μιλάει για “ανακρίβειες”, “ψέματα” και “μισές αλήθειες”, δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να παραμένει αμετανόητος στην προσπάθειά του για τη συνέχιση της ίδιας νοοτροπίας, της δικής του νοοτροπίας. Να συνεχίζει δηλαδή να χρωματίζει με μελανά χρώματα και λάσπη την πολιτική ζωή του Ωρωπού!

Φυσικά και η “ιστορία” που έγραψε στο Δήμο, ως δήμαρχος “δεν συμπυκνώνεται”, γιατί απλούστατα κανείς από όσους αγαπούν τον Ωρωπό δεν θέλει καν να την θυμάται! Παρ’ όλα αυτά όμως, ο κύριος Οικονομάκος,  ας κάνει μια προσπάθεια να απαντήσει και ειδικά αναφορικά με τα διοικητικά στερνά του, τα οποία σύμφωνα με τον σοφό λαό, “τιμούν” όλη τη διοίκησή του! Να είναι βέβαιος πως οι δημότες που σέβονται τον τόπο μας δεν την ξεχνούν!

Αυτό που του μένει όμως τώρα να κάνει, είναι, να ορίσει εκείνος αυτόν τον ειρηνικό δημόσιο διάλογο που ζητά. Και επειδή δεν είναι ικανός για διάλογο αλλά μόνο για ακαταλαβίστικους μονολόγους, ο διάλογος θα γίνει απαντώντας σε ερωτήσεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης για οποιοδήποτε θέμα «καθαριότητας, βιολογικών, οικονομικών, διαφάνειας, βιομηχανικών αποβλήτων, χωματερών, ακόμη και για λάμπες, για Λιμενικό Ταμείο, για διαγραφές για την αργία στο πρόσωπο του….» και τόσα άλλα που σημάδεψαν αρνητικά τη δημαρχιακή του θητεία.

Είναι απαραίτητο όμως, πριν γίνει οτιδήποτε, να παρουσιάσει πρώτα στο δήμο το Βιβλίο των Αποφάσεών του, όπως και τους εξαφανισμένους σκληρούς δίσκους των γραφείων διοίκησης.

Δέχομαι την πρόσκλησή του, για να μάθουν ΟΛΟΙ οι συνδημότες μας, πώς το “Όραμα Δημιουργίας” του έγινε “Όραμα Καταστροφής” για τον Ωρωπό!

Περιμένω καρτερικά, λοιπόν, το βιβλίο των αποφάσεων Δήμαρχου που πιστεύω «κατά λάθος» πήρε μαζί του φεύγοντας, αλλά και τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών και αμέσως την επομένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ο δημόσιος διάλογος εφ΄ολης της ύλης που επιθυμεί».