Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θ. Ρούσσης και εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης ζητούν επέκταση του προγράμματος εξυγίανσης του Ασωπού και στις περιοχές του Ωρωπού

13.6.2016

Την επέκταση του προγράμματος εξυγίανσης και απορρύπανσης του Ασωπού ποταμού και στο Δήμο Ωρωπού ζήτησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι οποίοι παρέστησαν σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, στη σύσκεψη για τη σωτηρία του Ασωπού ποταμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τανάγρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Π. Φιλλίπου, Βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Βουλής, με στόχο την επιβεβαίωση της συμφωνίας συνεργασίας για την αντιμετώπιση της μόλυνσης του Ασωπού ποταμού.

Προηγήθηκε επίσκεψη στον Ασωπό ποταμό προκειμένου να σχηματίσουν ιδία αντίληψη για την εικόνα που εμφανίζει ο ποταμός σε ένα από τα πιο μολυσμένα σημεία του εξ αιτίας των Βιομηχανικών αποβλήτων.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης  χαιρέτησε την  προσπάθεια διάσωσης του Ασωπού ποταμού και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ζήτησε δε το πρόγραμμα εξυγίανσης να επεκταθεί και στο Δήμο Ωρωπού, καθώς κι αυτός πλήττεται από την μόλυνση, αφού ο Ασωπός  διατρέχει και εκβάλλει στο Χαλκούτσι.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 13-6-2016

Από την πλευρά του ο Πρώην Δήμαρχος και Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Οικονομάκος τόνισε ότι «επί 30 χρόνια παρακολουθούμε προγράμματα για την απορρύπανση του Ασωπού ποταμού. Αυτή τη φορά κρατάω την πρακτικότητα του Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη για την επίλυση του προβλήματος και είμαι αισιόδοξος» .

 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 13-6-2016«Έχουν γίνει εγκλήματα, έχουν χαθεί και χάνονται δεκάδες άνθρωποι στην περιοχή από τη ρύπανση» είπε και πρόσθεσε « Φυσικά δεν θα έχουν άμεσα αποτελέσματα αλλά ο ρυθμός του προγράμματος είναι καλός».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει το νόμο. Να γίνονται έλεγχοι . Σήμερα κανείς δεν ελέγχει κανέναν. Υπάρχει ένα περίεργο αλισβερίσι. Πρέπει να σταματήσει προς όφελος της υγείας των πολιτών».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Πολιτεία» κ. Γ. Γιασημάκης  χαρακτήρισε «θετικό βήμα το σύμφωνο συνεργασίας, αλλά δεν αρκεί. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στον Ωρωπό με τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και συγκεκριμένης περιοχής όπου εκβάλλει ο Ασωπός ποταμός» είπε και πρόσθεσε « Το πρόβλημα έχει αφετηρία εδώ αλλά υπάρχουν κι άλλες εστίες μόλυνσης  σε όλη την περιοχή του Δήμου Ωρωπού».ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 13-6-2016

Πιο οξύς ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού κ. Ν. Δημητρίου, ο οποίος αφού  συνεχάρη για την προσπάθεια απορρύπανσης του Ασωπού «καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο έργο όπως αυτό της υδροδότησης της περιοχής» υποστήριξε ότι « Η Βοιωτία δέχτηκε τη βιομηχανική ανάπτυξη με αντάλλαγμα την οικονομική ανάπτυξη η οποία όμως ήταν στρεβλή, εμείς όμως οι όμοροι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού εισπράξαμε τη μόλυνση»

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 13-6-2016Και πρόσθεσε  «Δεν υπάρχει μελέτη για το Δήμο Ωρωπού και το Συκάμινο. Αυτοί που επλήγησαν πρέπει να αποκατασταθούν γιατί πληρώνουν χωρίς να φταίνε. Η Βορειοανατολική Αττική είναι η πίσω αυλή των Αθηνών». Και κατέληξε λέγοντας « Έμποροι θανάτου συνεχίζουν να εναποθέτουν και να ενταφιάζουν τοξικά απόβλητα στην περιοχή. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κα Ιωάννα Στεργίου δεν έδειξε ικανοποιημένη από τις μέχρι τώρα ενέργειες της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας  λέγοντας ότι «επί εννέα χρόνια ζητάμε τα ίδια πράγματα» Και πρόσθεσε «Οι μελέτες αργούν, το ερώτημα είναι τι θα γίνει άμεσα. Χρειάζονται έλεγχοι. Πλήττεται και ο Δήμος Ωρωπού, όπου τα Πηγαδάκια έχουν τεράστιο πρόβλημα». ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 13-6-2016

Τέλος ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Χρ. Παναγόπουλος  τόνισε ότι  «Η ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού έχει δώσει μάχες για το θέμα της απορρύπανσης του Ασωπού  εκτιμώντας ότι το σημερινό βήμα είναι πολύ θετικό και χρειάζεται η συνεργασία και των δύο περιφερειών για να μην είναι κι αυτό το εγχείρημα ένα ακόμα μνημόνιο  άνευ ουσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ενωμένοι Δήμοι Τανάγρας και Ωρωπού & Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Αττικής για την εξυγίανση του Ασωπού ποταμού

 

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 13-6-2016

17

ΑΣΩΠΟΣ 13-6-2016

18

4

3

DSC_0088

Comments are closed.