Ο Δήμος παραχωρεί χώρο για την εγκατάσταση σταθμού της ΕΛΑΣ στην Πύλη Δερβενοχωρίων

Λύση στο οξύτατο πρόβλημα της αστυνόμευσης των Δερβενοχωρίων δίνει ο Δήμος Τανάγρας παραχωρώντας χώρο στο Δημοτικό Κατάστημα Πύλης για την εγκατάσταση σταθμού της ΕΛΑΣ..

Η περιοχή των Δερβενοχωρίων η οποία έχει συνολική έκταση 250 χιλιάδες τμ, μετά την συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων παραμένει σχεδόν απροστάτευτη. Εξυπηρετείται από το Α.Τ.  Θήβας, το οποίο απέχει 30  χιλιόμετρα,  και μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις.

Ο πρώην Δήμος  Δερβενοχωρίων και σήμερα Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Τανάγρας είναι ένα πέρασμα που ενώνει την Δυτική Αττική με την Κεντρική Ελλάδα. Έχει συνολικά έξι πύλες και σήμερα η περιοχή είναι αφύλακτη. Η ΔΙΑΣ και άλλες ομάδες της ΕΛΑΣ περιοδικά κάνουν περιπολίες και ελέγχους στην περιοχή αλλά όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι δεν νοιώθουν καμία ασφάλεια.

Ο Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων κ. Σπύρος Σταμάτης σε σχετική ερώτηση της Άποψης τώρ@, μας πληροφόρησε  ότι έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εγκατάσταση της ΕΛΑΣ, στην Πύλη, παραχωρώντας τμήμα του Δημοτικού καταστήματος προς χρήση, ώστε να ξεπεραστεί και το οικονομικό εμπόδιο.