Ο Δήμος Τανάγρας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την 28η Οκτωβρίου

 

Μεγάλη μαθητική παρέλαση στο Σχηματάρι

Τιμή και δόξα στους ήρωες του ελληνοαλβανικού μετώπου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 78ης επετείου του ιστορικού ΟΧΙ του Ι. Μεταξά, απότισαν η Δημοτική Αρχή Τανάγρας, οι Στρατιωτικές Αρχές, οι μαθητές και οι πολίτες.

Η κεντρική οδός Κουκουλέζα στο Σχηματάρι ντύθηκε στα γαλανόλευκα για να γιορτάσει την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου με πλήθος κόσμου να έχουν κατακλύσει τους δρόμους, με σύμμαχο τον καλό καιρό, για να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν  τα παιδιά τους κατά την μαθητική παρέλαση.

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Τανάγρας, με το υπερήφανο παράστημα της τίμησαν επάξια τους αγωνιστές του 1940, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πατρίδα μας μπορεί να προσδοκά από τη νέα γενιά καλύτερες μέρες.

Οι γιορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγγίστων Ταξιαρχών στο Σχηματάρι, παρουσία του Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Εκπροσώπου  κ. Γ. Ψυχογιός, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Μιχ. Κουρουτού, του Προέδρου της ΔΗΚΕΤ κ. Αλ. Ανυφαντή,  των Δημοτικών Συμβούλων   του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Σχηματαρίου κ. Σπ. Βρούβα, του Διοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης κ. Ν. Κύριου, του Διοικητή του Α.Τ. Σχηματαρίου κ. Π. Γάτου και  εκπροσώπων ι Αθλητικών και Πολιτιστικών  Συλλόγων της περιοχής.

Πριν την καθιερωμένη μαθητική  παρέλαση, στην οδό Κουκουλέζα, στην πλατεία Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου βρίσκεται το Μνημείο Ηρώων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Β. Περγάλια, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Γ. Ψυχογιό, τους εκπροσώπους   Σωμάτων Ασφαλείας, των  Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και των σχολείων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η  Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Σχηματαρίου κα Ευγ. Πινήτα Στρατή, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 1940  και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι σημερινοί Έλληνες είναι σε θέση να οδηγήσουν την πατρίδα σε ένα καλύτερο αύριο.