Ο Δήμος Τανάγρας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την 28η Οκτωβρίου

Μεγάλη μαθητική παρέλαση στο Σχηματάρι, στο Δήλεσι και στα Οινόφυτα

Τιμή και δόξα στους ήρωες του ελληνοαλβανικού μετώπου, με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ του Ι. Μεταξά, απότισαν η Δημοτική Αρχή Τανάγρας, οι Στρατιωτικές Αρχές, οι μαθητές και οι πολίτες.

Η κεντρική οδός Κουκούλεζα στο Σχηματάρι ντύθηκε στα γαλανόλευκα για να γιορτάσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με πλήθος κόσμου να έχουν κατακλύσει τους δρόμους, με σύμμαχο τον καλό καιρό, για να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν  τα παιδιά τους κατά την μαθητική παρέλαση.

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Τανάγρας, με το υπερήφανο παράστημα της τίμησαν επάξια τους αγωνιστές του 1940, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πατρίδα μας μπορεί να προσδοκά από τη νέα γενιά καλύτερες μέρες.

Οι γιορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Σχηματάρι, παρουσία του Δημάρχου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια, των Αντιδημάρχων  Σχηματαρίου Γ. Κόκκαλη και Ξ. Χαρίση, Δημοτικών Συμβούλων,   του Μέλους της Δημοτικής Ενότητας Σχηματαρίου Σπ. Βρούβα, του Εκπροσώπου της 114 Πτέρυγας Μάχης  Σμήναρχου Ιπτάμενου κ. Ευ. Τσικνάκου,  του Υποδιοικητή του Α.Τ. Σχηματαρίου Κ. Τσιαμούρος και  εκπροσώπων Αθλητικών και Πολιτιστικών  Συλλόγων της περιοχής.

Πριν την καθιερωμένη μαθητική  παρέλαση, στην οδό Κουκούλεζα, στην πλατεία Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου βρίσκεται το Μνημείο Ηρώων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Τανάγρας Β. Περγάλια,, του Εκπροσώπου της 114 Π.Μ., τους εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας, των  Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και των σχολείων.

Η 28η Οκτωβρίου στο Δήλεσι

Η 28η Οκτωβρίου στα Οινόφυτα

Η 28η Οκτωβρίου στο Σχηματάρι