Ο Δήμος Τανάγρας γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την 77η επέτειο του ΟΧΙ του 1940

Μεγάλη μαθητική παρέλαση στο Σχηματάρι

Τιμή και δόξα στους ήρωες του ελληνοαλβανικού μετώπου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 77ης επετείου του ιστορικού ΟΧΙ του Ι. Μεταξά, απότισαν η Δημοτική Αρχή Τανάγρας, οι Στρατιωτικές Αρχές, οι μαθητές και οι πολίτες.

Η κεντρική οδός Κουκουλέζα στο Σχηματάρι ντύθηκε στα γαλανόλευκα για να γιορτάσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με πλήθος κόσμου να έχουν κατακλύσει τους δρόμους, με σύμμαχο τον καλό καιρό, για να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν  τα παιδιά τους κατά την μαθητική παρέλαση.

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Τανάγρας αλλά και Σύλλογοι, με το υπερήφανο παράστημα τους τίμησαν επάξια τους αγωνιστές του 1940, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πατρίδα μας μπορεί να προσδοκά από τη νέα γενιά καλύτερες μέρες.

Οι γιορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγγίστων Ταξιαρχών στο Σχηματάρι, παρουσία του Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, του Εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Γ. Αναστασίου, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Μιχ. Κουρουτού, του Προέδρου της ΔΗΚΕΤ κ. Αλ. Ανυφαντή, του Αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΤ κ. Δ. Δριχούτη,  των Δημοτικών Συμβούλων κ. Ξ. Χαρίση, Αντ. Κανέλλου, Ευγ. Στρατή, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σχηματαρίου κ. Γ. Καραγκούνης, του Διοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης κ. Γ. Κυριάκου, ο Διοικητής του Α.Τ. Σχηματαρίου κ. Π. Γάτος και  εκπρόσωποι Αθλητικών και Πολιτιστικών  Συλλόγων της περιοχής.

Πριν την καθιερωμένη μαθητική  παρέλαση, στην οδό Κουκουλέζα, στην πλατεία Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου βρίσκεται το Μνημείο Ηρώων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Β. Περγάλια, τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Γ. Αναστασίου, τους εκπροσώπους σωμάτων ασφαλείας, των  Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και των σχολείων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σχηματαρίου κ . Χρ. Χρήστου ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 1940  και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι σημερινοί Έλληνες είναι σε θέση να οδηγήσουν την πατρίδα σε ένα καλύτερο αύριο.