Ο Δήμος Τανάγρας επενδύει στον πολιτιστικό του πλούτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ο Δήμος Τανάγρας επενδύει στον πολιτιστικό του πλούτο»

Ο Δήμος Τανάγρας  επενδύει στον πολιτιστικό του πλούτο με πρόγραμμα που ξεκίνησε με την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Περγάλια μετά από την ολοκληρωμένη πρόταση σχεδιασμού και υλοποίησης του από την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος Γωγώ Καμπιώτου Λιάπη.

Η Δημοτική Αρχή έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο στην μαθητική κοινωνία, όσο και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας του Δήμου Τανάγρας και από την πρώτη στιγμή στήριξε το εγχείρημα οικονομικά μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου.

Την πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιεί η επιστημονική ομάδα “diadrasi” όπου ήρθε σε επαφή με την τοπική κοινωνία και φορείς. Η ομάδα αυτή αναζήτησε επίσης αντιπροσωπευτικά και εμφανή τοπόσημα, τεκμηριωμένα από επίσημη βιβλιογραφία,  με πολιτιστική αξία από όλες τις δημοτικές ενότητες με σκοπό την δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος που θα απευθύνεται σε πρώτη φάση στους μαθητές  Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Το πολιτιστικό τρενάκι Tanagra express  θα κάνει στάση σε όλες τις Δημοτικές  Ενότητες με στόχο να συνδέσει τους μαθητές με την κοινή τους πολιτιστική κληρονομία.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος, η διάσωση  και διάδοση του πολιτιστικού  μας πλούτου ιδίως στην μαθητική κοινωνία  είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.