Ο Δήμος Ωρωπού έχει εισπράξει από τη ΝΕΑ ΟΔΟ 3.318.106,85 ευρώ, γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή μπορεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ωρωπού έχει εισπράξει από τη ΝΕΑ ΟΔΟ 3.318.106,85 ευρώ, γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή μπορεί.

Αν αυτή η Δημοτική Αρχή πρεσβεύει ένα πράγμα, αυτό είναι η αλήθεια με την οποία απευθύνεται πάντοτε στους δημότες του Ωρωπού. Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους Δημότες μας, οι οποίοι, με το υστέρημα τους, στηρίζουν το Δήμο μας και είναι οι ανώτεροι και τελικοί κριτές μας, για τα όσα ψεύδη διαρρέουν αντιπολιτευτικοί κύκλοι, σχετικά με τη ΝΕΑ ΟΔΟ. Συγκεκριμένα:

Ο Δήμος Ωρωπού έχει βεβαιώσει στη ΝΕΑ ΟΔΟ για δημοτικά τέλη, ποσό 5.417.846,00 ευρώ, από τα οποία ποσό 2.686.183,92 βεβαιώθηκε από την 01.09.2014 μέχρι σήμερα.
Σημασία όμως δεν έχει ποιο ποσό βεβαιώθηκε αλλά ποιο ποσό κατέληξε στο Ταμείο του Δήμου. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014, ο Δήμος είχε εισπράξει το τεράστιο ποσό των 0 ευρώ. Η παρούσα Δημοτική Αρχή ήταν η μόνη, η οποία είχε την πρόθεση, το σθένος και τη γνώση να βρει τον τρόπο, και με μια έξυπνη κίνηση, να καταφέρει να εισπράξει τα χρήματα, που βεβαιώνονταν αρχικά από την Τοπική Κοινότητα Μαλακάσας και σε δεύτερη φάση από τις Δημοτικές Ενότητες Αφιδνών, Αυλώνα και Πολυδενδρίου.
Μέχρι σήμερα, ο Δήμος Ωρωπού έχει εισπράξει ποσό που ξεπερνάει τα 3.000.000 ευρώ και συνεχίζει να εισπράττει, αφού η ΝΕΑ ΟΔΟΣ έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και κάθε μήνα καταβάλλει στο Δήμο μας ποσό 54.000 ευρώ, περίπου. Ταυτόχρονα, έπεται και η βεβαίωση σε χρηματικό κατάλογο και άλλων αξιόλογων ποσών, τα οποία προκύπτουν από την επιβολή δημοτικών τελών για όσο ο Νόμος το επιτρέπει, ήτοι μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

Την Τετάρτη 14.03.2018, ο Δήμος Ωρωπού, παρουσία του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση, παραστάθηκε, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υποστήριξη τεσσάρων αναιρέσεων κατά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου, οι οποίες δικαιώνουν την ΝΕΑ ΟΔΟ. Στις τρεις εξ αυτών, ο Δήμος είχε παρασταθεί και σε πρώτο βαθμό ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, στη δε τέταρτη, δεν παραστάθηκε για λόγους, οι οποίοι δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της δίκης. Με την εκδίκαση των τεσσάρων υποθέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το ενιαίο της κρίσης του Δικαστηρίου, το οποίο ισχύει, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, ανεξάρτητα από την παράσταση ή μη του Δήμου στο αρχικό Δικαστήριο.

Το θέμα όμως δεν είναι το αν ο Δήμος παραστάθηκε ή όχι σε ένα δικαστήριο, το οποίο, τελικά, ουδόλως επηρεάζει την υπόθεση στο σύνολό της δικαστικής διαμάχης μας με την ΝΕΑ ΟΔΟ. Το θέμα είναι ότι ο Δήμος εισπράττει για πρώτη φορά, με την νυν δημοτική αρχή ποσά, τα οποία το Ταμείο του δεν είχε δει ποτέ. Και δεν τα είχε δει, γιατί κανείς μέχρι το 2014 δεν είχε ασχοληθεί ουσιαστικά με τη διαφύλαξη των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου. Ταυτόχρονα, εισπράττουμε δημοτικά τέλη από την ΕΥΔΑΠ, ενώ επίκειται και η βεβαίωση των οφειλόμενων δημοτικών τελών από τον ΟΣΕ.

Το εύκολο είναι να επιβάλλεις τέλη σε εταιρείες – κολοσσούς. Το δύσκολο είναι να έχεις τη βούληση, το σθένος και προπαντός τη γνώση να εισπράξεις. Και η δική μας Δημοτική Αρχή διαθέτει και βούληση και σθένος και τη γνώση να αντιμετωπίζει εταιρείες τέτοιου μεγέθους. Γνωρίζουμε, ότι αυτό πονάει όσους ενδιαφέρονται μόνο για την μικροπολιτική. Τους μηδενιστές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι παρακαλούν να χαθούν οι δικαστικές υποθέσεις και παραπλανούν τον δημότη ότι τα χρήματα χάθηκαν. Τα χρήματα δεν χάθηκαν, αντιθέτως θα εισπράξουμε κι άλλα. Θα κάνουμε το αυτονόητο για το καλό του τόπου. Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στο μοναδικό σκοπό της αντιπολίτευσης που είναι να μην γίνει τίποτα σε τούτο τον τόπο.

Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που ξέρετε καλά, εδώ και χρόνια. Καταγγελίες και μηνύσεις, που καταλήγουν πάντοτε στο αρχείο των δημόσιων υπηρεσιών και σας γελοιοποιούν. Μην κρίνετε από τον εαυτό σας, γιατί εμείς θα συνεχίσουμε να μην χαριζόμαστε στη ΝΕΑ ΟΔΟ και σε κάθε άλλη αντίστοιχη εταιρεία. Και μην μπερδεύεστε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εσείς αρέσκεστε στο ψέμα και τη λασπολογία, με σκοπό την εξαπάτηση των δημοτών. Όμως, ο δημότης έχει κρίση και κρίνει. Και αντίληψη, την οποία τόσο πολύ υποτιμάτε.

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ρόλος ιερός. Μην τον ευτελίζετε άλλο κύριοι. Σεβαστείτε επιτέλους τη θέση που σας έχει τοποθετήσει ο λαός και υπερασπιστείτε ουσιαστικά τα συμφέροντα του Δήμου. Αν μπορείτε. Αν μπορέσετε ποτέ.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού