Ο Δήμος Ωρωπού προετοιμάζεται για το δεύτερο και πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

Ολοκληρώθηκε στις 16:00 της Κυριακής 5/2/23 έκτακτη Συντονιστική Σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης προκειμένου να γίνει ο απολογισμός της δράσης για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος του βαρομετρικού χαμηλού «Barbara» και ανασυγκρότηση του προσωπικού και των μηχανημάτων για την αντιμετώπιση του δεύτερος και μεγαλύτερου κύματος από το βράδυ της Κυριακής με ξημερώματα Δευτέρας 6/2 με πρόγνωση για ισχυρή χιονόπτωση.

Με δεδομένο το κλείσιμο της Εθνικής Οδού και τη σφοδρότητα του πρώτου κύματος κρίθηκε πως αντιμετωπίστηκαν θετικά όλες οι επιπτώσεις του πρώτου κύματος, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση αποχιονισμοί σε όλα τα ορεινά χωριά.

Όλοι οι δρόμοι είναι προσπελάσιμοι με την προϋπόθεση πως χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από Κάλαμο προς Καπανδρίτι, από Μαρκόπουλο προς Μαλακάσα, από Μήλεσι προς Μαλακάσα και φυσικά σε όλα τις ορεινές κοινότητες και οικισμούς του Δήμου με υψόμετρο άνω των 80 μέτρων (Μαλακάσα, Σφενδάλη, Αυλώνα, Ασπροχώρι, Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Μετόχι Ρη, Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή).

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι:

Η Εθνική οδός είναι κλειστή και η κυκλοφορία από και προς Αθήνα γίνεται μόνο με αλυσίδες από τους παραδρόμους της Εθνικής Οδού.

Την Δευτέρα 6/2 δεν θα λειτουργήσουν σε όλη την Αττική όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με τηλεδιάσκεψη.

Όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού είναι επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί και το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας.

Για λόγους ασφαλείας και λόγω της μεγάλης κλίσης και ολισθηρότητας είναι κλειστός ο δρόμος Συκάμινο προς Αυλώνα από το Μοναστήρι.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ BARBARA

6985-98.21.66