Ο Δήμος Ωρωπού στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης εκπροσώπησε το Δήμο μας στο Ετήσιο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που έγινε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων από όλους τους δήμους της χώρας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το ρόλο τους στην ανάπτυξη της χώρας, ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, η έλλειψη προσωπικού, οι αρμοδιότητες, η ενίσχυση χρηματοδοτήσεων, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις. Μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων με σύνθετα κριτήρια (όπως η έκταση, οι δραστηριότητες, οι ανάγκες κλπ) και όχι με μοναδικό κριτήριο τον πληθυσμό που ισχύει σήμερα.

“Μέσα από το συνέδριο της ΚΕΔΕ αναδείχτηκε ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα και είμαστε σε αναμονή λύσεων για την καλύτερη λειτουργία των δήμων προς όφελος των δημοτών”, δήλωσε ο Γιώργος Γιασημάκης.

Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Ωρωπού με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου και δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.