Ο Δήμος Ωρωπού τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων την 4η Απριλίου 2021 ο Δήμος Ωρωπού τιμά την ημέρα με την ανακοίνωση του απολογισμού του πλούσιου έργου που έγινε εντός του 2020 στη Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Έχουν αντιμετωπιστεί 650 περιστατικά σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.

*  Συνολικά έχουν γίνει 387 στειρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα στις δράσεις προς τη διαχείριση αδέσποτων σκύλων:

* Έχουν γίνει 227 στειρώσεις

* Έχουν ολοκληρωθεί 66 υιοθεσίες

* Έχουν ολοκληρωθεί 29 αναδοχές

* Αντιμετωπίστηκαν 25 περιστατικά εγκυμοσύνης αδέσποτων σκύλων.

Σχετικά με τις δράσεις προς τη διαχείριση αδέσποτων γατών:

* Έχουν γίνει 160 στειρώσεις.

* Έχουν ολοκληρωθεί 5 υιοθεσίες.

* Έχουν ολοκληρωθεί 2 αναδοχές.

Όλα τα ζώα περισυλλέγησαν και περιθάλπηκαν, αποπαρασιτώθηκαν και τα περισσότερα από αυτά στειρώθηκαν.

Όσα ζώα δεν δόθηκαν σε αναδόχους ή για υιοθεσίες επαναφέρθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

️‍Με την ευθύνη της 5μελούς Επιτροπής Αδέσποτων Ζώων που αποτελείται από έμπειρους κτηνιάτρους, μέλη των τοπικών φιλοζωικών σωματείων, εθελοντές και το συντονισμό του Δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Ντάση υπάρχει μέριμνα για σίτιση των ζώων όλες τις ημέρες του χρόνου, Κυριακές και αργίες και κυρίως τις δύσκολες ημέρες που υπάρχει κακοκαιρία όπως με τις πρόσφατες μεγάλες χιονοπτώσεις του βαρομετρικού χαμηλού «Μήδεια». Με την ευθύνη της 5μελούς επιτροπής τοποθετούνται στα ζώα περιλαίμια και υπάρχει διαρκής παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους.

Επίσης στο τηλέφωνο 22950-32112 οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και να επικοινωνούν με τη γραμματεία που υποδέχεται αιτήματα ή προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με τα αδέσποτα ζώα.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Τιμούμε τη σημερινή ημέρα, φροντίζουμε όλοι τις ψυχούλες που βρίσκονται εκεί έξω και ζητούν την φροντίδα και την αγάπη μας. Είναι χρέος μας η φροντίδα των ζώων και η επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται. Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι από τα σοβαρότερα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ωρωπού. Λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου αλλά και των μεγάλων και αγρολιβαδικών εκτάσεων πολλοί εγκαταλείπουν εκατοντάδες ζώα ακόμα και από άλλους Δήμους της Αττικής, της Βοιωτίας ακόμα και της Εύβοιας και αυτό το έχουμε διαπιστώσει από τη σήμανση των ζώων. Οι δράσεις μας είναι συστηματικές. Με την βοήθεια των κτηνιάτρων, έμπειρων επαγγελματιών, εθελοντών, με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία ο Δήμος Ωρωπού αντιμετωπίζει και μεριμνά για τα αδέσποτα ζώα και ενημερώνει τους πολίτες. Με αγάπη, φροντίδα, υπομονή και επιμονή συνεχίζουμε το έργο μας και ενημερώνουμε τους πολίτες. Φροντίζουμε και υιοθετούμε τα ζώα πάντα με σεβασμό, τρυφερότητα και εφαρμογή της προβλεπόμενης νομοθεσίας».